ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λουκούλλειο» γεύμα 240 ευρώ για τον Ράιχενμπαχ

«Λουκούλλειο» γεύμα 240 ευρώ για τον Ράιχενμπαχ

Φρούριο θύμιζε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης το οποίο φιλοξένησε τον επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ και την τετραμελή παρέα του.

Ο κ. Ράιχενμπαχ και η παρέα του γεύτηκαν εδέσματα από την ελληνική κουζίνα και ήπιαν εκλεκτά μακεδονίτικα κρασιά.

Για πρώτο πιάτο προτίμησαν ψαρόσουπα, ενώ στη συνέχεια χταπόδι ψημένο στα κάρβουνα και ριζότο με θαλασσινά. Δοκίμασαν επίσης αμπελόφυλλα με κιμά, ενώ στη μέση του τραπεζιού έβαλαν παϊδάκια και σουτζουκάκια. Στο τέλος του γεύματος προτίμησαν αρμενοβίλ και προφιτερόλ με χυμένη καυτή σοκολάτα. Από την κάβα επέλεξαν το "Μαγικό Βουνό" και το "Δυο Ελιές-κτήμα κυρ Γιάννη".

Το… «λουκούλλειο» γεύμα του Γερμανού επιτρόπου κόστισε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», 240 ευρώ, το μισό μηνιάτικο δηλαδή ενός εργαζόμενου.

Τα μέτρα ήταν δρακόντεια. Άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης πήγαν στο εστιατόριο μία ημέρα πριν από το γεύμα και έλεγξαν όλους τους χώρους. Έψαξαν από τις τουαλέτες μέχρι τα ντουλάπια στην κουζίνα.

Την ώρα του γεύματος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», τέσσερις αστυνομικοί παρίσταναν τους πελάτες και κάθισαν σε τραπέζι, ακριβώς δίπλα από τους Γερμανούς. Άλλοι τόσοι αστυνομικοί κάθισαν στον επάνω όροφο, ενώ στον εξωτερικό χώρο αναπτύχθηκαν ακόμη 10 άνδρες.