ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριάς: Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει τη Βουλή

Μαριάς: Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει τη Βουλή

Σε «αιχμηρή» δήλωση εναντίον της κυβέρνησης προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νότης Μαριάς, αναφορικά με τους χειρισμούς γύρω από το αναγκαστικό κατοχικό γερμανικό δάνειο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νότης Μαριάς δήλωσε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει τη Βουλή. Οι μνημονιακοί υπουργοί σπάνια πλέον προσέρχονται στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο κ. Σταϊκούρας για άλλη μια φορά αρνήθηκε να προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση μας που αυτή τη φορά είχε σχέση με το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.

Έτσι η κυβέρνηση κρύβεται και δεν θέλει να τοποθετηθεί στο κορυφαίο αυτό ζήτημα, και να μας απαντήσει κατά πόσο είναι στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών τα έγγραφα που αφορούν στο Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και αν έχει υπολογιστεί αρμοδίως σε ευρώ το συνολικό ύψος της απαίτησης της πατρίδας μας κατά της Γερμανίας που προκύπτει από το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο. Θα συρθεί όμως τελικά η κυβέρνηση στη Βουλή γιατί επανακαταθέτουμε την εν λόγω επίκαιρη ερώτηση για το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο».