ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Fox News: Τραγωδία; Ο Παπανδρέου διδάσκει για την κρίση!

Fox News: Τραγωδία; Ο Παπανδρέου διδάσκει για την κρίση!

«Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι, όταν το πλοίο της ελληνικής οικονομίας τσακίστηκε στα βράχια, προσγειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια για να διδάξει –απ' όλα τα θέματα- διακυβέρνηση στη διάρκεια της κρίσης».


Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Fox News» εκφράζει τις απορίες του σε ένα επιθετικό άρθρο, για την προτίμηση του «School of International and Public Affairs» του Κολούμπια στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου.

«Το να καλείς τον άνθρωπο που κυβερνούσε την Ελλάδα όταν η οικονομία της κατέρρευσε –και μετά ζητιάνευε πακέτα διάσωσης» να διδάξει, έχει προκαλέσει επικρίσεις προς το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, τονίζει ο αρθρογράφος.

«Για το Κολούμπια, ο Παπανδρέου είναι πιο πολύ τρόπαιο, παρά δάσκαλος», σχολιάζει αναλυτής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρήσεων. «Μάλιστα, ίσως πρέπει να διδάσκει τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος» για τη διαχείριση της κρίσης, προσθέτει με ένα τόνο ειρωνίας.

Το δημοσίευμα, επίσης, σημειώνει ότι πριν από ένα μήνα το πανεπιστημιακό ίδρυμα ανακοίνωσε «με φανφάρες» τη συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλώντας την Ελλάδα ένα «ζωντανό εργαστήριο» που δοκιμάζονται κρίσιμες διεθνείς πολιτικές και προκλήσεις.