ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικές εκλογές: Στις 17 Απριλίου σε κλίμα ιδεολογικής πόλωσης

Φοιτητικές εκλογές: Στις 17 Απριλίου σε κλίμα ιδεολογικής πόλωσης

Μετά από χρόνια η μάχη στα Πανεπιστήμια επικεντρώνεται στις πολιτικές θέσεις

Εικόνες από τα παλιά καταγράφονται τη φετινή χρονιά στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων της χώρας, με τους φοιτητές να μεταφέρουν τις ιδεολογικές κόντρες της κοινωνίας και τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές να αποτελούν το πρώτο τεστ της κυβέρνησης.

Είναι η πρώτη χρονιά έπειτα από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και τα σκληρά μέτρα της τρόικα, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή των 130.000 φοιτητών που αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες, με τη συμμετοχή να φτάνει το 55%.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως, η γαλάζια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναμένεται να καταγράψει την 27η συνεχόμενη της νίκη, παρ' ότι φέτος προώθησε σκληρές θέσεις, όπως η ανάγκη για δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων σε συνάρτηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης τους.

Στον αντίποδα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αδυνατούν μέχρι στιγμής να κεφαλαιοποιήσουν την δυσαρέσκεια των νέων ανθρώπων, με τη Χρυσή Αυγή να μη μπορεί να βρει εύφορο έδαφος να αναπτυχθεί σ'ένα χώρο που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φροντίζει να καλύπτει με τις προτάσεις της εδώ και χρόνια.