ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασαν από το… «παράθυρο» την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων

Πέρασαν από το… «παράθυρο» την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων

Θράσος απύθμενο και «κουτοπονηριές» για να αποφευχθεί η ονομαστική ψηφοφορία

Απέφυγε τελικά η κυβέρνηση την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία σχετικά με τα δάνεια που χορήγησαν τράπεζες στα κόμματα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά την έναρξη της σχετικής διαδικασίας επανέλαβε ότι ονομαστική ψηφοφορία μόνο για την συγκεκριμένη τροπολογία δεν μπορεί να γίνει καθώς έχει ήδη ψηφιστεί από την περασμένη Πέμπτη.

Υπό αυτά τα δεδομένα, πρότεινε στον ΣΥΡΙΖΑ να επανακαταθέσει αίτημα για το σύνολο του νομοσχεδίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα νέου αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Εάν πραγματοποιούταν η ψηφοφορία υπήρχε σοβαρός κίνδυνος καταψήφισης καθώς ΔΗΜΑΡ και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έδιναν αρνητική ψήφο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, αποφάσισε να καταθέσει νέα τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών "Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες διατάξεις" που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια, με την οποία ζητά την κατάργηση του επίμαχου άρθρου 78 και τη διατήρηση του υπάρχοντος πλαισίου για τον έλεγχο των διοικήσεων των τραπεζών.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Γ. Σταθάκης, Ε. Ουζουνίδου, Κ. Μπάρκας, Σ. Κοντονής, Θ. Πετράκος Η. Διώτη, Χ. Καφαντάρη.