ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A. Ρουπακιώτης: Υπερασπίζομαι την Ελλάδα της Δημοκρατίας

A. Ρουπακιώτης: Υπερασπίζομαι την Ελλάδα της Δημοκρατίας

Έμμεση αναφορά στην άρνησή του να υπογράψει το διάταγμα με το οποίο καταργούνται αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν εργαζόμενους, έκανε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση για τα γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα, σημείωσε με νόημα πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποφεύγει να αναφερθεί στην πραγματικότητα, δεν υποκρίνεται και δεν καλύπτεται πίσω από μια νοσηρή παρελθοντολογιά γιατί πιστεύει στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων».

«Σήμερα γίνεται αγώνας σε δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εδώ και 30 χρόνια για να διατηρήσουμε πολλά από τα δικαιώματα», πρόσθεσε για να υπογραμμίσει ότι «υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια παράλειψης ή βίαιης διακινδύνευσης τους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την στάση του κ. Ρουπακιώτη λέγοντας ότι «πάνω από τη χώρα επικρατεί κλίμα ζόφου που εντείνεται κάθε στιγμή από το φόβο τον αυταρχισμό την ασυδοσία. Θέλω να σας συγχαρώ για τη σθεναρή σας αντίσταση απέναντι στα σχέδια για απαγόρευση και των ελάχιστων μέτρων δικαστικής προστασίας για την εργασία».

Διαβάστε επίσης:

Α. Μανιτάκης: Όλα για την καρέκλα

«Όχι» Ρουπακιώτη στη ρύθμιση Μανιτάκη για τους συμβασιούχους

Εργατολόγο​ι προς Μανιτάκη: Πραξικοπη​ματικό το νομοσχέδιό σου!