ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρεται η διάταξη Μανιτάκη

Αποσύρεται η διάταξη Μανιτάκη

Αποσύρεται η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη.

Προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και εκείνου με τους αρμόδιους υπουργούς.

Από το βράδυ μέχρι και αυτές τις ώρες υπάρχει ένα απίστευτο παρασκήνιο, με διαφορετικές προσεγγίσεις ακόμα και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, μετά την άρνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη να συνυπογράψει το πολυνομοσχέδιο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα κατάργησης των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους αλλά και εργαζόμενους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης αναφέρει:«Με την συντονισμένη παρέμβαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, η διάταξη που αφορά τις προσωρινές διαταγές αποσύρεται από το Πολυνομοσχέδιο. Η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το περιεχόμενό της θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων Υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών».