ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουπακιώτης: Τερατούργημα η ρύθμιση

Ρουπακιώτης: Τερατούργημα η ρύθμιση

Άγνοια για το συντάκτη της επίμαχης ρύθμισης για τους συμβασιούχους, την οποία χαρακτήρισε τερατούργημα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί πως «κατασκευάζονται τέτοιες ρυθμίσεις».

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, μια ημέρα μετά από τη διαμάχη που ξέσπασε για την εν λόγω ρύθμιση και κατέληξε στην απόσυρσή της, επανέλαβε τη θέση του κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης και υπογράμμισε ότι «επικράτησε η νομιμότητα».

«Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτές τις ρυθμίσεις», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι εκείνος ο οποίος τις κατασκεύασε όφειλε να μην τις κατασκευάσει, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να τηλεφωνήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του αυτές.

Ερωτηθείς πάντως σχετικά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, αναγνώρισε ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας και πρόσθεσε ότι η επιστημοσύνη του είναι γνωστή. Ανέφερε επίσης ότι δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Μανιτάκη.

Επανέλαβε, τέλος, ότι αμέσως μετά το πάσχα θα αναδιατυπωθούν κάποιες ρυθμίσεις ώστε να αποφευχθούν καταχρήσεις ως προς τη χορήγηση των προσωρινών δικαστικών διαταγών.