ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουπακιώτης: Υπάρχει πονηρεία

Ρουπακιώτης: Υπάρχει πονηρεία

«Πονηρεία» καταλόγισε στους συντάκτες της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ρουπακιώτης μιλώντας στο Realfm χαρακτήρισε τη ρύθμιση αντισυνταγματική αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη.

«Θα κομίσω προς εσάς τη γνώση, την οποία μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς αν διαβάσετε τις ρυθμίσεις, ότι οι ρυθμίσεις είναι γενικού χαρακτήρα δεν αφορούν μόνο στο δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό. Κάτι που πεπλανημένα έχει αφεθεί ότι δήθεν αφορά μόνο το δημόσιο. Επιτρέψτε μου, λυπάμαι που θα χρησιμοποιήσω τον όρο, εδώ υπάρχει και η πονηρεία. Δεν έκανε δηλαδή διάκριση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μία επιχείρηση απολύει κάποιον ή κάποια, απ’ όσους έχουν απομείνει και στερείται της δυνατότητας να προσφύγει στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων», σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

«Διαπιστώστε το, διαγνώστε το διότι το αναδεικνύουν ως μείζον. Επίσης, προβλέπεται ότι προσωρινές διαταγές που έχουν εκδοθεί παύουν να ισχύουν. Η διαδικασία των προσωρινών διαταγών είναι μορφή απόφασης το έχουν πει τα δικαστήρια. Και συνταγματολόγοι οι οποίοι μάλιστα επιδέχονται τη δέσμη ιδεών και του άλλου κόμματος, της Ν.Δ. δήλωσαν με παρρησία ότι πάσχει από συνταγματικότητα αυτή η ρύθμιση. Δεν το είπα εγώ χθες το δήλωσαν εκείνοι», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.