ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θυμάται τη διασπορά όταν τη συμφέρει

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θυμάται τη διασπορά όταν τη συμφέρει

Αιχμηρή κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή τις σημερινές αναφορές του κ. Σαμαρά για τους Έλληνες της διασποράς άσκησε ο υπεύθυνος της αρμόδιας ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Πριμικήρης.

«Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα δεν έχουν πλέον πέραση στον ελληνισμό της Διασποράς», ανέφερε ο κ. Πριμικήρης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται στους έλληνες του εξωτερικού «σαν να είναι ξένο σώμα από την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα».

«Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί νέο κύμα μετανάστευσης κυρίως νέων ανθρώπων με πανεπιστημιακή μόρφωση», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα, περικόπτονται δαπάνες για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, κλείνουν σχολεία και εργαστήρια γλώσσας, ενώ περιορίζονται στο ελάχιστο οι δαπάνες προγραμμάτων για το τεράστιο πρόβλημα της παλιννόστησης.

«Δεν μπορεί λοιπόν ο κ. Σαμαράς να θυμάται τους Έλληνες της Διασποράς μόνο όταν τον συμφέρει για να παρουσιάζει τα ανύπαρκτα επιτεύγματά του», υπογράμμισε ο κ. Πριμικήρης, συμπληρώνοντας ότι οι τελευταίοι, αντιλαμβάνονται πλέον «την υποκρισία της κυβέρνησης».