ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμεών και Σίμος Κεδίκογλου: τα δύο ξαδέλφια σε ΠΛΗΡΗ ρήξη

Συμεών και Σίμος Κεδίκογλου: τα δύο ξαδέλφια σε ΠΛΗΡΗ ρήξη

Ούτε η συγκυβέρνηση δεν τους έφερε πιο κοντά

Ούτε ένα τηλεφώνημα δεν έχουν ανταλλάξει από την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με τον εξάδελφό του και πρόσφατα ορισθέντα στην νέα κυβέρνηση από την θέση του Υφυπουργού, Συμεών Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο ξαδέλφια έχουν να μιλήσουν εδώ και χρόνια, ενώ όταν βρίσκονται σε κοινούς χώρους με το ζόρι ανταλλάσουν έστω και ένα καλημέρα. Το ενδιαφέρον στην μεταξύ τους σχέσεις έχει το γεγονός ότι καθένας από τους δύο ξεκίνησε από διαφορετικό οικογενειακό πολιτικό μετερίζι αλλά κατέληξε σε ιδεολογικοπολιτικό χώρο με τον οποίον δεν είχε καμία απολύτως σχέση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προερχόμενος από μία καθαρά "πράσινη οικογένεια", με γονείς που ανήκαν και δραστηριοποιούνταν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σήμερα κατέληξε ενταγμένος στη Νέα Δημοκρατία.

Αντιστοίχως, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου προερχόταν από μία Νεοδημοκρατική οικογένεια, ενώ οι "κακές γλώσσες" λένε ότι όταν αποφασίσει να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ, δεν ήξερε καν πού πέφτει η Χαριλάου Τρικούπη...

Τα δύο εξαδέλφια βρέθηκαν σε αντίπαλους πολιτικούς χώρους μέχρι πρότινος, και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τους έφερε πιο κοντά... Όχι όμως τόσο κοντά όσο θα τους επέτρεπε να αποκαταστήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις...