ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς:Προτιμώ να χαίρεται η Ελλάδα και να λυπάται ο Τσίπρας

Σαμαράς:Προτιμώ να χαίρεται η Ελλάδα και να λυπάται ο Τσίπρας

«H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε την δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο 9ο συνέδριο του κόμματος που γίνεται στο Στάδιο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ.

Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς προσήλθε στο Συνέδριο της ΝΔ λίγο μετά τις 20:00, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία. Χαιρέτισε τα στελέχη και τους αντιπροσώπους των κομμάτων μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με τους περίπου 4.000 συνέδρους να τον χειροκροτούν όρθιοι.

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις από την ομιλία του πρωθυπουργού που παραμένει σε εξέλιξη ήταν οι εξής:

-Σήμερα η Ελλάδα εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό
-Δικαιωθήκαμε που ζητήσαμε τότε στις εκλογές του 2009 ήπια μέτρα λιτότητας, δικαιώθηκε ο Καραμανλής .
-Αργότερα δικαιωθήκαμε πλήρως και για το λάθος του μνημονίου
-Δικαιωθήκαμε και τώρα

Πρόσθετα, ο Αντώνης Σαμαράς άπλωσε γέφυρα συνεννόησης προς την ΔΗΜΑΡ, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως «πάντα θα έχουμε διαφωνίες, όμως το έργο το πετύχαμε όλοι μαζί (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ), καθαρές κουβέντες!».

-Δεν καταργήσαμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταργήσαμε την ΕΡΤ για να έχουμε ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση

-Στέλνουμε μήνυμα: τις θυσίες θα τις μοιραστούμε όλοι - Τέρμα στα ακριβά ελαττώματα των λίγων

-Σε όσους κάνουν πειρατικές εκπομπές λέμε: η λογική των καταλήψεων τέλος, εφαρμόζουμε το νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ

-Η ΕΡΤ είναι καταργημένη και η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα πάρει σύντομα τη θέση της

-Ανοίγουμε το δρόμο για μείωση όλων των φόρων από το ΦΠΑ στην εστίαση που το παλεύουμε μέχρι το φόρο περιουσίας

-Στόχος να φτάσουμε στο 15% για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα - Δεν θα το πετύχουμε αμέσως αλλά στα επόμενα 3-4 χρόνια

-Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια υπέστη άοπλη εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών

-Βλέπουμε τους ανθρώπους αυτούς με αγάπη, αλλά δεν μπορούν να μείνουν στη χώρα, δεν μπορούν οι πόλεις να είναι υπό κατάληψη

-Αν θέλουν να μπουν τα Σκόπια στην Ευρώπη θα τους βοηθήσουμε αλλά εκείνοι θα πρέπει να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους

* Περίπου στις 21:00 ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία και διέκοψε την ομιλία του για να καθίσει.

*Με επιμονή του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού συνεχίστηκαν οι εργασίες του συνεδρίου. Στις 21:15 Ανέβηκε ξανά στο βήμα

Μετά την σύντομη διακοπή λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε, ο Αντώνης Σαμαράς, συνέχισε την ομιλία του απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα». Τόνισε μάλιστα, ότι «στους αγώνες μένουμε όρθιοι» και ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες με σαφή τρόπο περιέγραψε ότι «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα δεν θα τους αφήσουμε». «Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα» είπε και έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα:

«Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».