ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διάθεση του Α. Γεωργιάδη για διάλογο αποδεικνύεται στην πράξη

Η διάθεση του Α. Γεωργιάδη για διάλογο αποδεικνύεται στην πράξη

Ακόμα και οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Υγείας παραξενεύτηκαν με την κίνηση του υπουργού να βγει στην είσοδο και να τους προσκαλέσει σε διάλογο.

Το πρωί της Τρίτης μέλη του Πανεργατικού Μετώπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Μία εικόνα που φυσικά δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς καθημερινά βλέπουμε εργαζόμενους σε υπουργεία, δρόμους και υπηρεσίες να διαμαρτύρονται.

Αυτό που εξέπληξε ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, ο οποίος φτάνοντας στο γραφείο του και βλέποντας τη εν εξελίξει συγκέντρωση, αντί να σπεύσει να κρυφτεί, όπως δυστυχώς κάνουν πολλοί συνάδελφοί του, πλησίασε τους διαδηλωτές και μίλησε μαζί τους.

Στο αποκλειστικό βίντεο του Newsbomb εμφανίζεται μάλιστα ο υπουργός να τονίζει ότι «μπορεί να τον συναντήσει όποιος θέλει».

Φυσικά, η κίνηση του κ. Γεωργιάδη άφησε άναυδα τα στελέχη του ΠΑΜΕ που αφού ξεπέρασαν το αρχικό «σοκ», πλησίασαν τον υπουργό για να μιλήσουν μαζί του.

Μάλιστα ορισμένοι εκ των διαδηλωτών έλεγαν πως ο κ. Γεωργιάδης είναι ίσως ο μοναδικός υπουργός που όχι μόνο δεν φοβήθηκε τις αντιδράσεις τους, αλλά τους πλησίασε και τους πρότεινε διάλογο και μάλιστα στο γραφείο του.

Ο υπουργός Υγείας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του είχε υποσχεθεί ότι οι πόρτες του γραφείου του θα είναι συνέχεια ανοιχτές και ότι θα είναι πάντα διαθέσιμος για διάλογο. Άλλωστε και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι επιθυμεί «τους εργαζόμενους συμμάχους στην προσπάθειά του». Όπως αποδεικνύεται τα λόγια αυτά ήταν δεν τελικά απλές πολιτικές εξαγγελίες, αλλά μία δέσμευση που μακάρι ο υπουργός να καταφέρει να την τηρήσει στο ακέραιο.