ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρχιμάκης: Αφήνουν παράθυρο διαφυγής σε όσους έκλεψαν το Δημόσιο

Καρχιμάκης: Αφήνουν παράθυρο διαφυγής σε όσους έκλεψαν το Δημόσιο

Αιχμές για το παράθυρο διαφυγής και ατιμωρησίας σε δημόσιους λειτουργούς που συνέργησαν σε κλοπές σε βάρος του Δημοσίου αφήνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ:

«Διαβάζω ότι η κυβέρνηση φέρνει νόμο στην Βουλή που περιλαμβάνει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση υποδίκων και κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς ,εφ όσον οι κατηγορούμενοι επιστρέψουν το ολικό ποσόν που καταχράστηκαν σε βάρος του Δημοσίου .

Επίσης διαβάζω ότι από τις ρυθμίσεις αυτές και σωστά ,θα εξαιρούνται οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς ,οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ οι ΔΗΜΌΣΙΟΙ λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι .

Ποιοι όμως κρατικοί λειτουργοί κ.λ.π;

Αυτοί που οι ίδιοι τα πατελώνιασαν σε βάρος του δημοσίου!

Για αυτούς τους κρατικούς αξιωματούχους πολιτικούς κλπ που συνέργησαν ,για να τα πατελωνιάσουν οι διάφοροι υπόδικοι και οι καταχραστές του δημοσίου, φαίνεται η κυβέρνηση να αφήνει παράθυρο.

Με την παύση της δίωξης των απατεώνων που επιστρέφουν στο δημόσιο τα λεφτά, δεν ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΕΙ τι θα κάνει με τους συνεργούς κρατικούς λειτουργούς ,που αυτοί είναι πιθανόν και η αφετηρία που δημιουργήθηκαν τα φαινόμενα αυτά .

Αθωώνονται και αυτοί; υπόκεινται σε ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και αυτοί ;

Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης,

Τους συνεργούς λοιπόν των απατεώνων γιατί δεν προβλέπετε τι θα τους κάνετε;

Μαζί με αυτούς που επιστρέψουν τα λεφτά θα παύει και η δίωξη των κρατικών συνεργών τους;

Μήπως όμως με το νομικό αυτό κενό , δεν θέλω να σκεφτώ για σκοπιμότητα , αφήνετε παράθυρο διαφυγής σε αυτούς τους κρατικούς αξιωματούχους που συνέβαλαν να γίνουν οι ληστείες σε βάρος του δημοσίου;

Μήπως αυτή η παράλειψη της απόδοσης ποινικών ευθυνών , είναι ξανά στο μέλλον το κίνητρο της διαφθοράς ,για ορισμένους κρατικούς ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣ ,που είδαν μετά από τέτοια φαινόμενα να μην υπάρχει τιμωρία για τους ΣΥΝΕΡΓΟΎΣ ;


Μιχάλης Καρχιμάκης»