ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραδίδουν πανεπιστημιακές σχολές σε σπόνσορες και ιδιώτες

ΣΥΡΙΖΑ: Παραδίδουν πανεπιστημιακές σχολές σε σπόνσορες και ιδιώτες

Κριτική στην κυβέρνηση επικρίσεις για την εξαγγελθείσα διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων εκφράζει ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Το παζλ της περαιτέρω υποβάθμισης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης συμπληρώνεται», αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος εκφράζοντας έντονες επικρίσεις.

«Τώρα εξαγγέλλεται η διαθεσιμότητα 1.750 διοικητικών υπαλλήλων βάσει της "μακάβριας λίστας" της αρνητικής μοριοδότησης των τυπικών κριτηρίων, που -συν τοις άλλοις- δεν λαμβάνουν υπόψη και την ουσιαστική προσφορά και ικανότητα κάθε υπαλλήλου. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι σχετικές παραγγελίες κατάρτισης της λίστας δόθηκαν παραμονές του Δεκαπενταύγουστου όταν όλοι οι διοικητικοί μηχανισμοί αδρανούν, ώστε οι μνημονιακές δυνάμεις να αυτενεργήσουν απρόσκοπτα», σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος.

Όπως αναφέρει, «προετοιμάζεται το έδαφος για την επιλεκτική παράδοση Πανεπιστημιακών Σχολών σε σπόνσορες και ιδιώτες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται επίσης βέβαιος ότι «με τη συρρίκνωση και της διοικητικής δομής τους, τα πανεπιστήμια θα απωλέσουν τον σκελετό της λειτουργίας τους».

«Το οργανωμένο και μαζικό φοιτητικό και πανεπιστημιακό κίνημα οφείλει να αντιδράσει αποτελεσματικά και να αποτρέψει τον ακρωτηριασμό του δημόσιου αγαθού της δωρεάν Παιδείας, όπως συνέβη σε άλλες περιόδους της ιστορίας μας», καταλήγει.