ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκουρέντζος υπέρ Καραμανλή: Να απαντήσει η ΝΔ σε Σημίτη, Παπανδρέου

Λυκουρέντζος υπέρ Καραμανλή: Να απαντήσει η ΝΔ σε Σημίτη, Παπανδρέου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από το «καραμανλικό» μπλοκ μετά τα όσα ακούστηκαν στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ.

Με σχόλιο του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ζητά να αντιδράσει το κόμμα της ΝΔ στην επίθεση των Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Ο κ. Λυκουρέντζος έγραψε:

«Όταν ο Μάκης Βορίδης μίλησε τον Ιούνιο, στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, για τις βαρύτατες ευθύνες των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση, ξεσηκώθηκε το σύστημα του καθεστώτος του κρατισμού εναντίον του.

Χθες στο δικό τους συνέδριο, οι πρώην Πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Σημίτης και Παπανδρέου, επιτέθηκαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, άδικους και ανυπόστατους στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και φυσικά ως αναμενόταν αυτό θεωρείται απολύτως δικαιολογημένο από τους πάσης φύσεως υποστηρικτές του συστήματος ΠΑΣΟΚ .Ουδείς αντέδρασε… Δεν ανέμενα να αντιδράσει το επίσημο ΠΑΣΟΚ, όπως αντέδρασε το κόμμα μας στην περίπτωση του κ. Βορίδη, αλλά αναμένω να αντιδράσει τουλάχιστον σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Για την ιστορία και μόνον, παραπέμπω κάθε καλόπιστο και νηφάλια σκεπτόμενο πολίτη, να διαβάσει στα πρακτικά της Βουλής το περιεχόμενο της συζήτησης, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων της 4 Φεβρουαρίου 2003 και πως αντέδρασε ο κ. Σημίτης στις καταγγελίες του Κώστα Καραμανλή. Αποφεύγω να αναφέρω τη συγκεκριμένη αντίδραση διότι προσβάλει το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Όσο για τον κ. Παπανδρέου, θυμίζω ότι τον Μάρτιο του 2009, αρνήθηκε κάθε πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, δύο μήνες πριν απαιτούσε να δοθούν ένα δισ. ευρώ στους αγρότες και συνέχισε το καταστροφικό του έργο το οποίο ξεκίνησε με το περιβόητο “ Υπάρχουν Λεφτά “,το οποίο και χθες επανέλαβε… Δυστυχώς, όπως πάντα συμβαίνει στην Ελλάδα, η ιστορία γράφεται όχι από τους ιστορικούς, αλλά από τους προπαγανδιστές.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αντιδράσει.»