ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Στους αποτυχημένους;

Πάγκαλος: Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Στους αποτυχημένους;

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και κατά των πρώην πρωθυπουργών Σημίτη και Παπανδρέου χρησιμοποίησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας την απουσία του από το Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ.

«Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα είναι πράσινος ή πορτοκαλί;», διερωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο. Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το 10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι».

«Δεν με ενδιαφέρει να το πω», συνέχισε, «ούτε σε ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε μπρος". Τι εμπρός; Το μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι».

Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της κοινής καθόδου Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. «Δεν ενδιαφέρουν τα κόμματα. Θεωρώ ότι ο ψηφοφόρος στις ευρωεκλογές θα αναζητήσει μια συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική».

Ο κ. Πάγκαλος είπε νόημα ότι αν βρει μια τέτοια λύση θα την ψηφίσει, αλλά αν δεν την βρει, δεν ξέρω τι θα ψηφίσει.