ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση Κουράκη για τις απολύσεις στον πολιτισμό

Αντίδραση Κουράκη για τις απολύσεις στον πολιτισμό

«Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έφτασαν και στο υποστελεχωμένο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παρά τις οξύτατες ανάγκες σε προσωπικό οι πρώτοι 120 εργαζόμενοι του πολιτισμού πετάγονται στο δρόμο. Μόνο ο αγώνας και η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα ακυρώσει αυτά τα σχέδια».

Ο Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης για το θέμα των απολύσεων στον πολιτισμό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ώρα των απολύσεων ακόμη και στο υποστελεχωμένο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) έφτασε. Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των κυβερνητικών συνδικαλιστών ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, ως υποστελεχωμένο, θα εξαιρεθεί από τις απολύσεις, διαβεβαιώσεις που μοναδικό στόχο είχαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, οι πρώτες απολύσεις υπογράφτηκαν. 40 εργάτες ΥΕ, 60 σχεδιαστές ΔΕ και 25 διαφόρων ειδικοτήτων εργαζόμενοι απολύονται, πέρα από κάθε λογική εξορθολογισμού του δημοσίου, αφού σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι αυτοί δεν πλεονάζουν, αλλά αντίθετα είναι απολύτως απαραίτητοι για το έργο της ανάδειξης και της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι μάσκες έχουν οριστικά πέσει. Κανένας πολίτης δεν πείθεται πλέον από τις ρητορείες περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου και καλύτερης κατανομής του προσωπικού. Ο μοναδικός στόχος της διαθεσιμότητας – απόλυσης είναι η μείωση του προσωπικού σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι αν δεν ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση σύντομα θα έρθει και η δική τους σειρά καθώς ο χορός των απολύσεων τώρα ξεκίνησε. Ως ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ στο δίκαιο αγώνα τους να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και τους διαβεβαιώνουμε εκ νέου ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει όλους τους απολυθέντες καθώς στον πολύπαθο και ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού δεν περισσεύει κανείς».