ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Σκοπός μας είναι η εξάντληση της τετραετίας

Μιχελάκης: Σκοπός μας είναι η εξάντληση της τετραετίας

«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών βάζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης σε συνέντευξή του.

«Δεν υπάρχουν σχέδια εκλογών ούτε για το Μάιο, ούτε για νωρίτερα, ούτε για αμέσως μετά. Σκοπός μας είναι η εξάντληση της τετραετίας» ανέφερε ο υπουργός.

«Ακόμα και η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, αποσταθεροποιεί τη χώρα. Δεν βλέπω λοιπόν ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο άλλωστε - όπως είπε ο πρωθυπουργός - δεν θα ήταν ατύχημα. Θα ήταν δολιοφθορά, ανέφερε ο κ. Μιχελάκης και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ, όπως πρότεινε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαίωσε ότι έχει συζητήσεις και συναντήσεις με δημάρχους για αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές και πως σε μια τέτοια άτυπη και φιλική συνάντηση, παρέστη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν νομιμοποιούμαι να μεταφέρω τι είπε ο καθένας από τους δημάρχους. Υπήρξαν δήμαρχοι που εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προτάσεις αυτές. Υπήρξαν και δήμαρχοι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Στο τέλος όμως της βραδιάς, σχεδόν όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια λεπτομερειακή επεξεργασία της πρότασης αυτής» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ερώτηση από ποιες δεξαμενές θα αντληθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απαιτείται για την κινητικότητα ο κ. Μιχελάκης ανέφερε πως η «ευθύνη της αξιολόγησης, που είναι απαραίτητη για να μην έχουμε οριζόντιες περικοπές, ανήκει στους Δήμους και δεν μπορεί να παραμεριστεί με ολιγωρίες, αναβολές και αδράνεια».

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αρχίζουν από μεθαύριο με πρώτους τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ο κ. Μιχελάκης ανέφερε πως « άλλο είναι το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και άλλο η υποταγή σε ακραία κομματικά σχέδια. Δεν μπορεί να αιχμαλωτίζονται τα παιδιά και οι οικογένειές τους, δεν μπορεί να κλείνουν τα σχολεία, γιατί κάποιοι θέλουν να παίξουν κομματικά παιχνίδια».