ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές αρρυθμίες μετά την «Πρωτοβουλία των 58»

Κυβερνητικές αρρυθμίες μετά την «Πρωτοβουλία των 58»

Δυσφορία για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στις πολιτικές ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την «πρωτοβουλία των 58» η οποία φαίνεται αρχικά να κερδίζει έδαφος στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι πολιτικές ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά προκαλούν ανησυχία, ενώ συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τη στάση του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος έσπευσε να χαιρετίσει από τους πρώτους την κίνηση.

Ο πρωθυπουργός αν και δεν σχολίασε την πρωτοβουλία παρακολουθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σκεπτικισμό τις εξελίξεις.

Στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη επικρατεί κινητικότητα και αισιοδοξία. Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη χθες αναφορικά με το προγραμματικό κείμενο για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς ήρθε ως επιστέγασμα σειράς δηλώσεων στελεχών του πολιτικού αυτού χώρου, ενισχύοντας το υπό διαμόρφωση πολιτικό ρεύμα. «Είναι μία σωστή πρωτοβουλία, τη χαιρετίζω και νομίζω ότι μπορεί να μας βγάλει από τo αδιέξοδo» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Η επιστροφή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την Αλβανία συνοδεύεται από τη σύγκληση σήμερα του άτυπου «πράσινου» υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να εντοπιστούν οι «γκρίζες» ζώνες στην συνενόηση με την Νέα Δημοκρατία, αλλά και να δρομολογηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει της ολοκλήρωσης της Προγραμματικής Συμφωνίας. Η πρόσφατη, άλλωστε διάσταση απόψεων μεταξύ των 2 κυβερνητικών εταίρων με φόντο την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έφερε στην επιφάνεια το εύθραυστο της κυβερνητικής συνεργασίας, μολονότι η εικόνα της κυβερνητικής Βαβέλ δεν είναι καθόλου αρεστή στα ηγετικά κλιμάκια της Χ.Τρικούπη.

Την ίδια ώρα, αμετακίνητος στη θέση του για αυτόνομη εκλογική κάθοδο στις επικείμενες εκλογές παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ, και όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους. Δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία» τόνισε ο κ. Κουβέλης, χωρίς ωστόσο η στάση του να αποθαρρύνει στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που προσυπέγραψαν το κείμενο.

Κινητικότητα αναμένεται να υπάρξει και στον κομματικό μηχανισμό, καθώς επίκειται συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπως και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτικές ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά

Υπέρ του κειμένου των 58 για την Κεντροαριστερά ο Σημίτης

Πόση σχέση έχουν με την κοινωνία οι πραματευτάδες της κεντροαριστεράς;

«Πρωτοβουλία των 50» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Η κεντροαριστερά είναι εδώ