ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μίνι» υπουργικό στο Μαξίμου για την κινητικότητα

«Μίνι» υπουργικό στο Μαξίμου για την κινητικότητα

Καμπανάκι Σαμαρά για εκπλήρωση των προαπαιτούμενων πριν την έλευση της τρόικας

Μίνι υπουργικό συμβούλιο κάλεσε για σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως το θέμα της κινητικότητας στα Πανεπιστήμια.

Ήδη ο υπουργός Παιδείας έχει δώσει διορία έως την ερχόμενη Τρίτη στους υπαλλήλους να απογραφούν, προκειμένου να λειτουργήσει η διαθεσιμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι θα τεθούν σε υποχρεωτική αργία.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να εκπληρωθούν άμεσα όλα τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα με στόχο μόλις επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών να μην βρουν καμία δικαιολογία για να ζητήσουν άλλες διαρθρωτικές αλλαγές.

Παράλληλα, θα γίνουν και οι πρώτες συζητήσεις για τον δεύτερο γύρο κινητικότητας, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιμένει την απάντηση της τρόικας για το εάν θα δοθεί παράταση.

Από τους 12.500 εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα που θα πρέπει να ενταχθούν στο δεύτερο «κύμα» κινητικότητας, το μεγαλύτερο μέρος αναμένεται να προέλθει από τους ΟΤΑ.

Στην σύσκεψη που θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, εκτός από τους αρμόδιους υπουργούς παρών θα είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Νέες διευκρινίσεις για την εφαρμογή της κινητικότητας

Μητσοτάκης: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά ο β' κύκλος της κινητικότητας

Επιστολή του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ στον πρωθυπουργό