ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαϊκάλης για ανεργία: Ή αυτοί ή εμείς!

Χαϊκάλης για ανεργία: Ή αυτοί ή εμείς!

Σε «αιχμηρή» δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, σχετικά με τα νέα στοιχεία του ΚΕΠΕ για την ανεργία.

«Ή αυτοί ή εμείς». «Στο 29,3% εκτιμά το ΚΕΠΕ την ανεργία για το 2014 ενώ για φέτος προβλέπεται 27,6%. Στον προϋπολογισμό που έχει φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση των «μαλιστανθρώπων» εμφανίζει την ανεργία στο 24,5% για το 2014 υποστηρίζοντας ότι το 2013 η ανεργία θα κλείσει στο 25,5%. Δηλαδή οι κυβερνώντες που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων βλέπουν μείωση όταν όλες οι μελέτες δείχνουν το αντίθετο.

Εμπαίζουν κατ' επανάληψη τον Ελληνικό λαό χωρίς δισταγμό. Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΠΕ, κύρια αιτία της συνεχιζόμενης αύξησης της μάστιγας της ανεργίας αποτελούν η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας αλλά και η απουσία παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μια παραγωγική ανασυγκρότηση που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από δημιουργίας του κινήματος μας.

Όταν όμως η κυβέρνηση με την πολιτική της διαιρεί και κατακερματίζει την κοινωνία, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, σπέρνοντας τη διχόνοια και προωθώντας τη σύγκρουση των παραγωγικών τάξεων ενόψει αντίπαλων συμφερόντων για να κάμψει στην ουσία τις αντιδράσεις και να περάσει ευκολότερα τα αντιλαϊκά μέτρα που της υπαγορεύουν οι δανειστές, αποτελεί ουτοπία και μόνο το να μιλά κανείς για δυνατότητα ορθής αναδιάρθρωσης και προσαρμογής.

Μόνο ενωμένοι μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες θα καταφέρουμε να πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας, την Ελλάδα των γονιών και των παιδιών μας και να τιμωρήσουμε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα και τους πολίτες στην εξαθλίωση. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να βγούμε από το τέλμα στο οποίο μας έχουν ρίξει. Γιατί υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση».

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΠΕ: Μηδενική ανάπτυξη και ανεργία 29,3% το 2014