ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα 5 δισ. ευρώ για 2014 - 2015

Μητρόπουλος: Έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα 5 δισ. ευρώ για 2014 - 2015

Για εμπαιγμό του ελληνικού λαού από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα 5 δισ. ευρώ για τη διετία 2014 - 2015.

«Όλες αυτές τις μέρες ζούμε έναν πρωτοφανή σε έκταση και πρόκληση εμπαιγμό όλων μας. Η κυβέρνηση δείχνει ότι αιφνιδιάζεται από τις πιέσεις της τρόικας κατά της επιβολής νέων μέτρων. Προσποιείται ότι μάχεται. Ότι είναι μάλιστα αποφασισμένη να το τραβήξει στα άκρα μαζί της. Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό», δηλώνει ο κ. Μητρόπουλος.

Όπως επισημαίνει, «τα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί. Μένει τώρα να τα υλοποιήσουν. Αλλά δεν τολμούν μετά την παταγώδη αποτυχία ολόκληρου του μνημονιακού προγράμματος. Γι' αυτό αναζητούν απεγνωσμένα τρόπο να τα αποφύγουν. Να αποφύγουν μέτρα 5 δις που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει με το Ν. 4046/12 (μνημόνιο Παπαδήμου)».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει ότι έχουν ψηφιστεί:

  • Μέτρα 2 ¾ του ΑΕΠ «για τολμηρές διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις» (σελ. 698 Ν. 4046)
  • Μέτρα ύψους 1% επί του ΑΕΠ «για επιπρόσθετα μέτρα από κοινωνικές δαπάνες» (σελ. 700 Ν..4046)
  • Μέτρα ύψους 1% επί του ΑΕΠ έως το 2015 από την «αξιολόγηση» των κοινωνικών δαπανών του κράτους (σελ. 698 του ίδιου νόμου).

«Λεηλατούν τον ελληνικό λαό και έχουν το θράσος να τον εμπαίζουν. Έχουν ψηφίσει μέτρα 5 δισ. για την προσεχή διετία και δεν τολμούν να το παραδεχτούν. Ο λαός όμως τους πήρε χαμπάρι. Θα τους σταματήσει σύντομα. Θα τους εμποδίσει στο καταστροφικό τους έργο. Η ώρα του λαού και της αριστεράς πλησιάζει», καταλήγει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.