ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Όνειρο θερινής νυκτός η εξάντληση της τετραετίας

Σκουρλέτης: Όνειρο θερινής νυκτός η εξάντληση της τετραετίας

Αιχμηρή κριτική στους κυβερνητικούς εταίρους άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τη χθεσινή τους συνάντηση και την προγραμματική συμφωνία.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε το κείμενο της προγραμματικής ως «σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο με προίκα την μνημονιακή πολιτική».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105.5» o κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως προγραμματική συμφωνία υπήρχε ήδη και αυτή ήταν η μνημονιακή πολιτική, που υπηρετείται, όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα.

Σημείωσε ακόμη ότι είναι «αρκετά αισιόδοξες» οι αναφορές των κυβερνητικών εταίρων ότι θα εξαντλήσουν την τετραετία. «Αυτό αποτελεί ένα όνειρο θερινής νυκτός. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε προχωρημένα στο φθινόπωρο, δεν επιτρέπονται τέτοιες σκέψεις. Και αν έστω και κατά διάνοια το πιστεύουν, δείχνουν πόσο μεγάλη απόσταση χωρίζει και τους δύο πολιτικούς άνδρες από την πραγματικότητα αλλά και το τι αισθάνεται και ποιες είναι οι διαθέσεις του ελληνικού λαού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «τουλάχιστον υποκριτικές» τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, καθώς όπως παρατήρησε, «νέα μέτρα είναι και οι φόροι για τα ακίνητα που σχεδιάζονται για το επόμενο έτος, που αποτελούν τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων έκτακτων φόρων που υπήρχαν μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ ».

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ότι ευθύνονται «για τη διάχυτη ανομία, για τις μίζες και για τη διαφθορά» και αυτό, όπως είπε, αποτυπώνεται και στη στάση που είχαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.