ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Σαμαράς επιχειρεί να καλύψει το «υποβρύχιο» άγχος Βενιζέλου

Τσίπρας: Ο Σαμαράς επιχειρεί να καλύψει το «υποβρύχιο» άγχος Βενιζέλου

Τα βέλη του κατά των κυβερνητικών εταίρων έστρεψε ο λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να κάνει λόγο για «κάλυψη» του Ευ. Βενιζέλου από τον πρωθυπουργό, μέσω της προγραμματικής συμφωνίας.

«Χθες θυμήθηκαν να φέρουν ξαφνικά προγραμματική συμφωνία. Αυτό το υποβρύχιο άγχος του κ. Βενιζέλου που πάει να καλύψει ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματικές συμφωνίες. Ένας είναι ο τρόπος: να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά του να τον βάλει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μπας και μετριαστεί αυτό το άγχος», ανέφερε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην οικονομία επιτέθηκε στην κυβέρνηση αφήνοντας αιχμές για το περίφημο «success story» και το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι βρισκόμαστε σε ανθρωπιστική κρίση, αλλά τα πιο επίσημα χείλη αυτού του τόπου όχι μόνο δεν το παραδέχονται αλλά μιλούν για success story και για ιστορία επιτυχίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η ιστορία με το πλεόνασμα δεν είναι ανέκδοτο αλλά τραγωδία», η οποία, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «θα καταγραφεί στην ιστορία στα ίδια κατάστιχα με το “λεφτά υπάρχουν”».