ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωβουλή: Επαφές Αν. Ποδηματά στην Ουάσιγκτον

Ευρωβουλή: Επαφές Αν. Ποδηματά στην Ουάσιγκτον

Επαφές στην Ουάσιγκτον με στόχο προώθηση της θεσμικής καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε η αντιπρόεδρός του και υπεύθυνη για τη θεσμική επικοινωνία, Αννυ Ποδηματά.

Η κ. Ποδηματά συναντήθηκε με τα επιτελεία επικοινωνίας των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, με στελέχη από την ομάδα επικοινωνίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, καθώς και με δημοσιογράφους και στελέχη από τον χώρο της επικοινωνίας.

Επίσης, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Φόρο Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (ΦΧΣ) συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια σε συνέδριο στο Κογκρέσο. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία Robin Hood Tax, που έχει ως στόχο την προώθηση της εφαρμογής του ΦΧΣ στις ΗΠΑ και την οποία υποστηρίζουν επιφανείς προσωπικότητες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε συνεργασία με τον εισηγητή του Κογκρέσου για την εφαρμογή του ΦΧΣ στις ΗΠΑ, Δημοκρατικό Κιθ Έλισον.

Η κ. Ποδηματά αναφέρθηκε στη σημασία της θέσπισης του φόρου, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες του χρηματοπιστωτικού τομέα για τη δημιουργία της κρίσης και ο οποίος, όπως είπε, θα πρέπει τώρα να συμμετάσχει δίκαια στην αντιμετώπισή της.