ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την υποψηφιότητα Σουλτς

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την υποψηφιότητα Σουλτς

Δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σούλτς για την Προεδρεία της Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

«Η μεγάλη πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος έκανε σήμερα ένα σημαντικό βήμα ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του Martin Schulz ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει την υποψηφιότητα αυτή που είμαστε βέβαιοι ότι θα επικυρωθεί ομόφωνα και από όλα τα κόμματα-μέλη κατά το Εκλογικό Συνέδριο του ΕΣΚ της 1ης Μαρτίου» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την Προεδρία της Κομισιόν.

«Η Ευρώπη έχει ανάγκη να κάνει τη μεγάλη στροφή. Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά αυτή τη δεξιά Ευρώπη και τις εμμονές της στις πολιτικές λιτότητας ως μοναδικό εργαλείο για την έξοδο από την κρίση. Δεν υπήρχε όμως, ούτε υπάρχει άλλος δρόμος – πιο ασφαλής και λιγότερο επώδυνος – από τη συνεργασία μας με τους Ευρωπαίους εταίρους» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα και οι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, καθώς έχουν θυσιάσει πολλά για να καταφέρουν μια πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή σε μόλις τρία χρόνια. Τώρα ήρθε όμως η ώρα της ανάπτυξης και της ανάσχεσης της ανεργίας. Η ώρα των διαρθρωτικών αλλαγών. Η ώρα της επιστροφής στο προσκήνιο της πολιτικής που δεν καθοδηγείται από τις αγορές αλλά εστιάζει στην κοινωνία. Ήρθε η ώρα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Οι ευρωπαϊκοί λαοί κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης».