ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αρβανιτόπουλος καλεί σε διάλογο πρυτάνεις και υπαλλήλους

Ο Αρβανιτόπουλος καλεί σε διάλογο πρυτάνεις και υπαλλήλους

Σε διάλογο καλεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους διοικητικούς υπαλλήλους, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία και να ανοίξουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου» αναφέρεται σε σημερινή δήλωση του υπουργού Παιδείας.

«Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.

Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στην Ευελπίδων μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ (Φωτό&Βίντεο)

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στα Προπύλαια (Φωτό&Βίντεο)

Ανοιχτές Σχολές: Κάλεσμα στα Προπύλαια

Συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια

Σε νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί των ΑΕΙ

Τι ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τον Πελεγρίνη