ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Θα έχουμε μνημόνια διαρκείας

Κουτσούμπας: Θα έχουμε μνημόνια διαρκείας

Σύσκεψη με εργαζόμενους στην Χαλκίδα

Διαπραγματεύσεις εντός της Ε.Ε. σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σύσκεψη που είχε στην Χαλκίδα με εκπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων σωματείων εργαζομένων από μεγάλα εργοστάσια της περιοχής.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014, όλες οι χώρες θα βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση αν δεν υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

«Θα έχουμε μνημόνια διαρκείας, γι' αυτό και ο Α. Σαμαράς λέει ότι τελειώνουμε με το Μνημόνιο» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν θα παίρνει τα μέτρα χωρίς τρόικα.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων για όλα τα ζωτικά ζητήματα των ανέργων.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα εργοστάσια, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΣΕΛΜΑΝ, Ελληνική Σωληνουργία, ΝΕΟΣΕΤ και εργαζόμενοι από τον κλάδο του εμπορίου.

«Το ΚΚΕ μένει στο ίδιο πάντα πρωτοπόρο χαράκωμα της πάλης για την εργατική- λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό» δήλωσε σε ομιλία του για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, τονίζοντας πως αυτή η προοπτική δεν είναι μόνο ιστορική αναγκαιότητα αλλά και επίκαιρη και αναγκαία δυνατότητα.

Το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει συμμετάσχει σε κυβερνητική εξουσία, «ακριβώς γιατί η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της δεν έχουν βρεθεί σε αυτήν. Όταν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ετοιμαστούν, αποφασίσουν να κατευθύνουν την πάλη τους ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη, τα μονοπώλια, το σύστημά τους, τότε το ΚΚΕ όχι μόνο θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής σ' αυτόν τον αγώνα αλλά θα αναλάβει και τις κυβερνητικές ευθύνες σε μια τέτοια εργατική λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην 95χρονη πορεία του κόμματος, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν κατακτήσεις του λαού που να μην έχουν την σφραγίδα του ΚΚΕ. Παράλληλα, είπε ότι το κόμμα απαντά με επιστημονικά επεξεργασμένο τρόπο ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να βαδίσει σε άλλο δρόμο ανάπτυξης και τόνισε ότι αυτή η πολιτική πρόταση επιμένει πως η προοπτική βρίσκεται στην ανατροπή του καπιταλισμού.

Ο κ. Κουτσούμπας καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι προτάσεις διαχείρισής τους μπορεί να έχουν διαφορές ως προς το μείγμα και τη συνταγή, έχουν όμως τη βασική στρατηγική ομοιότητα, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Επίσης, έκανε λόγο για προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς κορμούς του νέου διπολισμού και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και να μην φθάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

«Αυτό το στόχο υπηρετεί και η ΧΑ, που ανάλογα με το πώς βολεύει το σύστημα πότε θα την μαζεύει και πότε θα την ξαμολάει ακριβώς επειδή έχει στόχο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Γι αυτό κανένας εφησυχασμός, απομόνωση της φασιστικής ναζιστικής ΧΑ, παντού» τόνισε.