ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκου: Νέα Ευρώπη τώρα-Οικοδομώντας μια ισχυρή ευρωπαϊκή άμυνα

Γιαννάκου: Νέα Ευρώπη τώρα-Οικοδομώντας μια ισχυρή ευρωπαϊκή άμυνα

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 πμ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρηγίλλης 1, Αθήνα, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου διοργανώνει εκδήλωση για το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας, υπό τον τίτλο «Νέα Ευρώπη Τώρα: Οικοδομώντας μια ισχυρή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας».

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής άμυνας στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια και τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει η ενισχυμένη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εν όψει των σημαντικών αποφάσεων που θα λάβει η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη σε θέματα άμυνας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας του ΕΚ κ. Michael Gahler, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ και μέλος της ομάδας της προοδευτικής συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κ. Ioan Mircea Pascu και ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λουξεμβούργου κ. Frank Engel.