ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρώτος πολιτικός με e-κάρτα και QR code!

Ο πρώτος πολιτικός με e-κάρτα και QR code!

Κι όμως φαίνεται ότι οι πολιτικοί, της νεότερης γενιάς, περνούν σιγά σιγά στη νέα εποχή!

Την αρχή φαίνεται πως έκανε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος στην πολιτική του κάρτα έχει εντάξει και το περίφημο QR code!

Ο κώδικας QR είναι ένας γραμμωτός κώδικας (barcode) δύο διαστάσεων.

Το "QR" προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Quick Response" (Γρήγορη Ανταπόκριση), γιατί οι δημιουργοί του είχαν ως κύριο σκοπό τα δεδομένα, που περιέχονται στον κώδικα, να αποκωδικοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Η σάρωση ενός κώδικα QR, γίνεται με την βοήθεια ενός έξυπνου κινητού. Για να γίνει αυτό, ο χρήστης χρειάζεται μία εφαρμογή η οποία μετατρέπει την κάμερα του κινητού σε σαρωτή κώδικα QR.

Μέσα σε ένα κώδικα QR μπορεί να αποθηκευτεί, π.χ., ένας σύνδεσμος προς μια ιστοσελίδα. Ο χρήστης σαρώνει με το κινητό του τηλέφωνο τον κώδικα QR και πλοηγείται αυτόματα στην ιστοσελίδα. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν και να εκτυπώσουν τους δικούς τους κώδικες QR με χρήση διάφορων ελεύθερων λογισμικών παραγωγής κώδικα QR που υπάρχουν στο δίκτυο. Μέσα μπορούν να αποθηκεύσουν όποιο μήνυμα θέλουν.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο κ. Σκορδάς, ο οποίος έβαλε το προσωπικό του QRcodeστην πολιτική του κάρτα.

Σκανάροντας τον κωδικό του μεταφέρονται αυτομάτως στο κινητό μας όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον υφυπουργό Ανάπτυξης.

Την κίνηση του κ. Σκορδά φαίνεται πως έχουν «ζηλέψει» αρκετοί βουλευτές οι οποίοι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να φτιάξουν τα δικά τους QR code και να εντάξουν στις πολιτικές τους κάρτες.

Διαβάστε επίσης:

Σκορδάς: Θα νομοθετήσουμε μονομερώς για πλειστηριασμούς

«Δεν θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία όσων χρωστούν σε ΙΚΑ και εφορία»

Σκορδάς: Στόχος η δίκαιη τιμολόγηση στο γάλα