ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Η κυβέρνηση ανοίγει «κερκόπορτα» στους πλειστηριασμούς

Σταθάκης: Η κυβέρνηση ανοίγει «κερκόπορτα» στους πλειστηριασμούς

Την «κερκόπορτα» της απελευθέρωσης πλειστηριασμών, για μια σταδιακή αποδυνάμωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ανοίγει η κυβέρνηση, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης.

Τελική κατάληξη, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, θα είναι η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με την ελάχιστη προστασία κάποιων κοινωνικών στρωμάτων που πρόκειται να διευκρινιστούν. Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αίρονται δύο προϋποθέσεις: «ο συνυπολογισμός του συνόλου της περιουσίας που αποδυναμώνει, αν δεν κάνω λάθος, 100.000 οικογένειες από την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεύτερον, τα εισοδηματικά κριτήρια των 35.000 ευρώ που μένουν να υπολογιστούν επακριβώς, διότι δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή πόσα νοικοκυριά θίγει. Με την εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, μπορώ να σας πω ότι δεν θα καλύπτει το 90% των νοικοκυριών, όπως λέει η κυβέρνηση».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με το «πόθεν έσχες του», δηλώνοντας ότι δεν είναι μέτοχος σε καμία απολύτως εταιρεία στον κόσμο. «Ας μας αποδείξουν ότι έχουμε έστω και μία μετοχή των εταιρειών που λένε, της Blackrock ή της JP Morgan ή όποιας άλλης…μίλησαν για μετοχές και για τον “Ελληνικό Χρυσό” και δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι προφανώς και έχει αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία εμφανίζονται, αλλά δεν έχουν καμία σχέση.

«Αν έχω αμοιβαίο κεφάλαιο που είναι δείκτης του Χρηματιστηρίου, αυτό δεν είναι μετοχή. Είναι δείκτης του Χρηματιστηρίου» επεσήμανε.