ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Αντιλαϊκά μέτρα για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Δ. Κουτσούμπας: Αντιλαϊκά μέτρα για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Οι μόνες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι αυτές προς το μεγάλο κεφάλαιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, που θα συνοδεύεται από μόνιμα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.


«Αυτός είναι ο βασικός στόχος της σημερινής, αλλά και κάθε κυβέρνησης που κινείται εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» είπε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ερωτηθείς για όσα διαμηνύει η κυβέρνηση πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης και πως δεν πρόκειται να επιβληθούν άλλα επώδυνα μέτρα.

Αναφορικά με τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΚΕ, είπε πως η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ προϋποθέτει εμπιστοσύνη στο εργατικό λαϊκό κίνημα που πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, γιατί τότε θα μπορεί να εμποδίσει, να καθυστερήσει, «ακόμα και να επιβάλει επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και θα μπορεί να ανοίξει το δρόμο, όχι μόνο της εξόδου από την κρίση, αλλά συνολικά για τη λαϊκή ευημερία».

Σχετικά με την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι βρίσκεται στο προσκήνιο η συνολική αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, με το σύστημα να προωθεί αυτή την στιγμή «το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ως βασικούς κορμούς, αλλά προετοιμάζει και άλλα σχήματα κεντροαριστερά με ολίγον από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και 58 διαθέσιμους, που μαγειρεύεται από τα ίδια παλιά και φθαρμένα υλικά της ίδιας αντιλαϊκής συνταγής».

Σε ότι αφορά στην πρόσκληση συνεργασίας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις για την δημιουργία Ενιαίου Λαϊκού Μετώπου, είπε ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση πολιτικής συμμαχιών «με την διαφορά ότι η πρόταση του για τη Λαϊκή Συμμαχία δεν αποθεώνει τη δήθεν υγιή επιχειρηματικότητα, δε σφιχταγκαλιάζεται με τον ΣΕΒ, δεν προσκυνά την ΕΕ, δεν ξεπλένει το σύστημα και τους εκπροσώπους του και τελικά δεν επιδιώκει να δώσει φιλί ζωής στο σάπιο σύστημα και το διεφθαρμένο κράτος του».

Σχετικά με τα κριτήρια του ΚΚΕ για τις δημοτικές εκλογές, είπε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους εκείνους με τους οποίους έχει συναντηθεί στους αγώνες, «σε όλους όσους δεν εμπιστεύονται τόσο τις δυνάμεις που έχουν μέχρι σήμερα κυβερνήσει όσο και όσους ετοιμάζονται να τον κοροϊδέψουν για να αρπάξουν την ψήφο του και μετά να κινηθούν σε ίδιους αντιλαϊκούς αδιέξοδους για το λαό δρόμους».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, χαρακτηρίζοντάς τες ανησυχητικές. Ερωτηθείς για τα αγροτικά προβλήματα είπε ότι «μόνη λύση είναι ο σχεδιασμός, προγραμματισμός και υλοποίηση με βάση ό,τι συμφέρει τις διατροφικές ανάγκες του λαού, αξιοποιώντας τα εδαφοκλιματολογικά πλεονεκτήματα της χώρας. Με τον κεντρικό σχεδιασμό και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ανάπτυξη του παραγωγικού συνεταιρισμού των μικροκληρούχων, καθώς και στήριξη με τις κρατικές δομές, με παραγωγή μέσων και εφοδίων και έργα βελτίωσης».

Ροή Ειδήσεων