ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για Τρόικα και 25ευρω

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για Τρόικα και 25ευρω

Να «κοπάσουν» τη θύελλα των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του χαρατσιού των 25 ευρώ για τη νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία θα προσπαθήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη.

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για το 2014, καθώς η επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων βρίσκει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με δύο καυτά ανοιχτά ζητήματα, όπως αυτό των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και εκείνο της επιστροφής της Τρόικας.

Ειδικότερα, το θέμα του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των κοινωνικών φορέων όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταδίκασαν σύσσωμα το χαράτσι, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ανευθυνότητα» και «αναλγησία» απέναντι στον ελληνικό λαό, όσο και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζήτησε την κατάργηση του μέτρου, εξαπολύοντας μάλιστα σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας.

Η ενδοκυβερνητική κόντρα των τελευταίων ημερών μεταξύ του υπουργού Υγείας και του ΠΑΣΟΚ, προβληματίζουν το Μαξίμου, το οποίο θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη διένεξη.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει το ΠΑΣΟΚ και να αποφύγει την κρίση εντός της κυβέρνησης, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε μια συμβιβαστική λύση που θα απαλλάσσει ευπαθείς ομάδες, όπως ανέργους και ανασφάλιστους, από την υποχρέωση καταβολής των 25 ευρώ.

τροικα2

Παράλληλα, θα συζητηθούν και θέματα εν όψει της επιστροφής της τρόικας στις 15 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, Σαμαράς και Βενιζέλος καλούνται να επαναχαράξουν τη γραμμή άμυνας έναντι της επιβολής νέων δημοσιονομικών μέτρων που πιθανότατα θα ζητήσουν οι δανειστές, αν δεν βρεθούν λύσεις για να κλείσουν τα μέτωπα που είναι ακόμα ανοικτά, μεταξύ των οποίων του δημοσιονομικού κενού, ύψους άνω του 1,2 δισ ευρώ, του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, των ιδιωτικοποιήσεων και, φυσικά, του προγράμματος κινητικότητας και απολύσεων στο Δημόσιο.

Στο τραπέζι της σύσκεψης των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου θα βρεθούν και τα θέματα που αφορούν στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι το διήμερο 8 και 9 Ιανουαρίου, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ανάληψης και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις υπουργών με περίπου 70 Ευρωπαίους αξιωματούχους και λοιπούς προσκεκλημένους, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κερδίσει επικοινωνιακά πόντους.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για το χαράτσι Άδωνι

Οργή και πολιτική σύγκρουση για το χαράτσι του Άδωνι

ΑΝΕΛ: Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ

Οργή πολιτών για το «χαράτσι» των 25 ευρώ: Ας τα πληρώσει ο Άδωνις

Άδωνις Γεωργιάδης: Κοινωνικά δίκαιο το «χαράτσι» των 25 ευρώ (Βίντεο)

ΠΑΣΟΚ: Να τα βρει στα χαμένα «Ζάππεια» τα ισοδύναμα ο Γεωργιάδης!

Γεωργιάδης:Πάγια εντολή μας να περιθάλπονται τα επείγοντα ανασφάλιστων

Γιαννακούρας: κ. Γεωργιάδη ανακαλέστε άμεσα το εισιτήριο των 25 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ:Να τα βρουν από τους μιζαδόρους τους τα λεφτά όχι από ασθενείς