ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Δεν δικαιολογούνται «πανηγυρικές» ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Κεδίκογλου: Δεν δικαιολογούνται «πανηγυρικές» ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης στην Αθήνα του αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μέλους του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου για τα μνημόνια Ότμαρ Κάρας.

«Οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει την έλευσή τους, οι ίδιοι ζήτησαν να αναβληθεί η επίσκεψή τους», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ.

Απαντώντας δε στην κριτική της αντιπολίτευσης περί μη αξιοποίησης των ευρημάτων των ελεγκτών για ενίσχυση της ελληνικής διαπραγματευτικής θέσης, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως «πρέπει πρώτα να δούμε τα πορίσματα», συμπληρώνοντας ωστόσο πως αυτό «δεν αλλάζει» την προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, όπου η Ελλάδα συγκρίνεται με το Αφγανιστάν, ο εκπρόσωπος σημείωσε δηκτικά πως «πολλά δημοσιεύματα αυτού του περιοδικού έχουν διαψευστεί πανηγυρικά. Ξέρουμε πόσες θυσίες έχουν κάνει οι Έλληνες, από το συγκεκριμένο έντυπο έχουμε εμπειρία. Προσανατολιζόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας και τα υπόλοιπα αφήνουμε σε όσους θέλουν να κάνουν θόρυβο.

Τέλος, αναφερόμενος στις υποθέσεις κοινοτικών επιδοτήσεων που έχουν λάβει συγγενείς πολιτικών, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε πως «στην Ελλάδα της κρίσης» υπάρχει «πάντα ηθική διάσταση» και οι ενέργειες των πολιτικών πρέπει να είναι όχι μόνο νόμιμες αλλά και «ηθικές από κάθε οπτική γωνία».