ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας

Κουίκ: Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας

Τον κώδωνα του κινδύνου, ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κρούει ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τον απολογισμό της δράσης του το 2013.

«Ζητώ στο Εθνικό Συμβούλιο του Σαββάτου να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Είναι πολύ χρήσιμο να συζητάς τα λάθη σου, να συμφωνείς τις θεραπείες και να προχωράς στον αγώνα που ορκίστηκες να κάνεις, μαζί με ανιδιοτελείς αγωνιστές, τόσο για την Πατρίδα όσο και για τα παιδιά σου.

Και αυτό πρέπει να αφορά όλους, από τον Πρόεδρο μέχρι και το τελευταίο στέλεχος», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουίκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Είμαι υποχρεωμένος να αποδώσω λογαριασμό για την κοινοβουλευτική μου δράση, σε όλους εκείνους που στήριξαν και στηρίζουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Μετά το ιδρυτικό συνέδριο του περασμένου Απριλίου, είχα δηλώσει ότι τέλειωσαν τα ψέματα και οι προχειρότητες και ότι ήρθε η ώρα όλοι, Βουλευτές και στελέχη, να βγούμε στον δρόμο, δίπλα στον πολίτη, δίπλα στα προβλήματα του, προωθώντας και τις προτάσεις του Κινήματος μας, που αποτελούν και την μόνη αξιόπιστη λύση για την σωτηρία της Ελλάδας και την έξοδο της από το καθεστώς Κατοχής.

Μπορεί να είχα διαφωνίες με ζητήματα συμπεριφορών και ζητήματα διαδικασιών, αλλά κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι παρέκλινα έστω κι ένα χιλιοστό από τις ιδρυτικές θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, για την προώθηση του οποίου δημοσιεύω σήμερα στοιχεία της συνολικής μου δράσης, που δεν επιτρέπουν αμφισβητήσεις.

Ζητώ στο Εθνικό Συμβούλιο του Σαββάτου να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Είναι πολύ χρήσιμο να συζητάς τα λάθη σου, να συμφωνείς τις θεραπείες και να προχωράς στον αγώνα που ορκίστηκες να κάνεις, μαζί με ανιδιοτελείς αγωνιστές, τόσο για την Πατρίδα όσο και για τα παιδιά σου.

Και αυτό πρέπει να αφορά όλους, από τον Πρόεδρο μέχρι και το τελευταίο στέλεχος.

Σε αυτή την χρονική συγκυρία, με το ΠΑΣΟΚ να έχει διαλυθεί, με την Ν.Δ. να κρέμεται αριθμητικά σε μια κλωστή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σε ζαλίζει με τις μεταστροφές του και τις Συνιστώσες του και με την ΔΗΜΑΡ να αυτοεξευτελίζεται μεταξύ μνημονίων και αντιμνημονίων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν όλες τις ευκαιρίες για να αποδείξουν ότι είναι μια πολιτική δύναμη με αταλάντευτες θέσεις από την εποχή του προεκλογικού αγώνα μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες ψάχνουν στηρίγματα για να σωθούν από το χάος όπου τους πέταξαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις με πρωταγωνιστές Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά ,Βενιζέλο και Κουβέλη.

Να μην πάει χαμένος όλος αυτός ο αγώνας που δώσαμε μέχρι τώρα. Δεν θα είναι κρίμα για μας, αλλά κρίμα για όλο αυτόν τον κόσμο, τον ανιδιοτελή, τους πολιτευτές και τα στελέχη των Συντονιστικών, τα μέλη και τους φίλους, που μας κοίταξαν στα μάτια και μας εμπιστεύτηκαν».

Αναλυτικά ο απολογισμός της δράσης του το 2013

Ο Υπουργός Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών πραγματοποίησε:

• 133 επισκέψεις και περιοδείες σε 59 πόλεις της Ελλάδας. Οι περισσότερες έγιναν στην Ξάνθη (14), Κομοτηνή (12), Σάμος (10),

• Μυτιλήνη (7) κ.λπ.

• 11 αποστολές σε αντίστοιχες πόλεις του εξωτερικού είτε στα πλαίσια του ΟΑΣΕ είτε στα πλαίσια ευρωπαϊκών δράσεων των ΑΝ.ΕΛ.

• 53 Ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής και περισσότερες από 20 στις Επιτροπές του Κοινοβουλίου που είναι μέλος.

• 49 Συμμετοχές στις Επιτροπές της Βουλής των οποίων είναι μέλος, όπως η «ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ» και της «ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ».

Ο Τέρενς Κουίκ κατέθεσε 361 ερωτήσεις, από τις οποίες οι 75 αφορούσαν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και από τις οποίες οι 23 (δηλαδή 2 ανά μήνα) σχετιζόμενες με τα εθνικά ζητήματα της Θράκης.

Στα πλαίσια των επισκέψεων-περιοδειών του ανά την Ελλάδα πραγματοποίησε συναντήσεις με :

• 20 Επιμελητήρια και Εμπορικούς Συλλόγους

• 40 Φορείς εργαζομένων

• 31 Δημάρχους

• 8 Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες.

• Επισκέφτηκε 21 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, 16 Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, του λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 9 Σχολεία, ΤΕ.Ι και Α.Ε.Ι.,4 ακριτικά στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

• Συμμετείχε σε 43 δρώμενα, όπως: εορτασμοί εθνικών επετείων, θρησκευτικές εορτές, συνέδρια κ.λπ.

• Περπάτησε σε 24 εμπορικές και λαϊκές αγορές αντίστοιχων πόλεων.

Επίσης, στα πλαίσια των περιοδειών του, πραγματοποίησε 69 συσκέψεις με Πολιτευτές και Συντονιστικές Επιτροπές για τον συντονισμό και την προώθηση του κοινοβουλευτικού έργου των ΑΝ.ΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, ο Τέρενς Κουίκ κατά την διάρκεια των επισκέψεων του:

• Παραχώρησε 51 συνεντεύξεις Τύπου

• Έδωσε 23 μεμονωμένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις και

• Έδωσε 108 συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και της Αθήνας και της περιφέρειας.

Συμμετείχε σε 13 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργάνωσαν στην Αθήνα και στην Περιφέρεια Ομοσπονδίες, Σωματεία και Σύλλογοι εργαζομένων.

Από τις συναντήσεις που είχε ως Τομεάρχης Εξωτερικών είτε στην Αθήνα είτε στο εξωτερικό, ξεχωρίζουν εκείνες με τον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Άντρες Ρασμούσσεν, την Ύπατη εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ε.Ε. λαίδη Κάθριν Άστον , τον πρώην Πρωθυπουργό Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκώφ, όπως επίσης τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

Το 2013 ο Τέρενς Κουίκ επανεξελέγη και μάλιστα ομόφωνα από τους παριστάμενους συναδέλφους του, Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Επίσης εκτός από τις Επιτροπές φιλίας της Βουλής με τα αντίστοιχα

Κοινοβούλια της Ιαπωνίας (της οποίας είναι Γραμματέας), της Ρωσίας και της Χιλής, ορίστηκε και μέλος της αντίστοιχης επιτροπής με την Μεγάλη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Τέρενς Κουίκ:

• σε συνεργασία με τα μέλη του τομέα του, ανέλαβε την εκπόνηση των θέσεων και του προγράμματος για την εξωτερική πολιτική του Κινήματος που εγκρίθηκε ομόφωνα στο Ιδρυτικό Συνέδριο.

• Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για εγκλήματα κατά των Ελλήνων εναντίον του Πωλ Τόμσεν και των λοιπών μελών της Τρόικα. Η μήνυση «πνίγηκε» στα συρτάρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οπότε και θα προωθηθεί απευθείας από τον Βουλευτή Επικρατείας στο Διεθνές Δικαστήριο Της Χάγης

• Κατέθεσε φάκελο στους Οικονομικούς Εισαγγελείς Πεπόνη - Μουζακίτη με συντριπτικά στοιχεία για το σκάνδαλο Γεωργίου - ΕΛ.ΣΤΑΤ.

• Κατέθεσε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητώντας την πλήρη αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφού το υφιστάμενο πλαίσιο είναι επιεικώς απαράδεκτο και για το έργο των Βουλευτών και για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και για τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Η επιστολή δεν απαντήθηκε και δεν αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες εκ μέρους του κ. Μεϊμαράκη.

Τέλος, το 2013, στις 20 Μαΐου ο Τέρενς Κουίκ υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Όπως δηλώνει ο ίδιος: "Ήταν μια δύσκολη απόφαση, την οποία έπρεπε να πάρω προασπίζοντας την ιστορία μου και την αξιοπρέπεια μου. Απέδειξα, όμως, ταυτόχρονα ότι οι τίτλοι και οι καρέκλες δεν έχουν ουσιαστικό ρόλο όταν είσαι αποφασισμένος να προσφέρεις ως απλός μαχητής, με έργο και δράσεις. Ας κρίνει ο καθένας τον απολογισμό που παρουσιάζω"».