ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: «Μαλ...κίες οι απόψεις του Άκη»

Πάγκαλος: «Μαλ...κίες οι απόψεις του Άκη»

Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς. Αφού κυβέρνησαν μαζί τη χώρα επί 20 και πλέον χρόνια, αφού υπηρέτησαν και οι δύο τις ίδιες πολιτικές διαδρομές στο σύστημα αδιαφάνειας και διαπλοκής, τώρα ο κ. Πάγκαλος μεταμορφώνεται και εμφανίζεται σθεναρός επικριτής του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν θα τον επέλεγε ούτε για «θυρωρό πολυκατοικίας», ξεχνώντας βεβαίως ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας παραλίγο να γινόταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως και πρωθυπουργός της χώρας.

«Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες» θα μπορούσε να πει κάποιος σχολιάζοντας την επίθεση που άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά του πρώην συντρόφου του και συνοδοιπόρου του στην διακυβέρνηση της χώρας Άκη Τσοχατζόπουλου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήμα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως ο ίδιος δεν στήριξε ποτέ τον Άκη και όχι μόνο κατά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, όταν Τσοχατζόπουλος και Σημίτης διεκδικούσαν τα ηνία του κόμματος.

«Τον Άκη δεν τον υποστήριξα ποτέ, δεν θα τον επέλεγα ούτε για θυρωρό σε πολυκατοικία...», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος και συμπλήρωσε: «Άλλοι έστελναν ραβασάκια για να τον στηρίξουν για πρωθυπουργό. Εγώ ουδέποτε είχα τέτοια κλίση...».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε παράλληλα και την ένστασή του αναφορικά με τις αιτιάσεις του Άκη για τις ευθύνες που δεν καταλογίζονται στα μέλη του ΚΥΣΕΑ κατά τη διάρκεια που ο ίδιος διετέλεσε υπουργός Άμυνας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε μαλ...ες τις απόψεις Τσοχατζόπουλου πως ευθύνες για τα εξοπλιστικά έχουν και τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ, καθώς, όπως υποστηρίζει, όλοι όσοι απαρτίζουν το Συμβούλιο δεν έχουν ούτε την εξουσιοδότηση, ούτε σε τελική ανάλυση την ευθύνη να πάνε κόντρα σε συγκεκριμένες εισηγήσεις του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Επι του πρακτέου, η κριτική του κ. Πάγκαλου καταδεικνύει περίτρανα ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα με τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα αρχίσουν τα συντροφικά... μαχαιρώματα και καρφώματα στο πλαίσιο του δόγματος «ο σώζον εαυτόν σωθήτω». Εν ολίγοις, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα δούμε και θα ακούσουμε κι άλλα.

Διαβάστε επίσης:

Πάγκαλος κατά Σημίτη και παλαιού ΠΑΣΟΚ