ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας:Όσοι μας έριξαν στα βράχια κρύφτηκαν στα φουστάνια της τρόικας

Τσίπρας:Όσοι μας έριξαν στα βράχια κρύφτηκαν στα φουστάνια της τρόικας

Δριμύτατη επίθεση προς της κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Σαμαρά στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι δεν είναι μέρος της λύσης αλλά του προβλήματος, προσθέτοντας πως «δεν είπε τίποτα για τον «φόνο, για τη λάθος συνταγή αλλά έδωσε μία νέα παράσταση στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν κατώτερος των περιστάσεων κατά τη σημερινή του ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών, υποστηρίζοντας ότι έδωσε άλλη μία παράσταση, παρουσιάζοντας μία εικόνα για την Ελλάδα εντελώς αντίθετη από την πραγματική.

ts1

Ασκώντας αιχμηρή κριτική ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «όσοι μας έριξαν στα βράχια υποθηκεύοντας το μέλλον του λαού μας κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της τρόικας για να σώσουν τους εαυτούς τους».

«Το σάπιο πολιτικό προσωπικό που χρόνια μας κυβερνά, αφού χρεοκόπησε τη χώρα επιχείρησε να ενδυθεί το μανδύα του σωτήρα, υπηρέτησε με θρησκευτικό φανατισμό τα μνημόνια και την τρόικα, προχώρησε σε διαρθρωτικές αλλαγές που γύρισαν τη χώρα στη δεκαετία του '50, δημιούργησε στρατιές ανέργων, στο όνομα ότι δεν γινόταν αλλιώς, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος», σημείωσε.

ts2

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «έρχονται οι ίδιοι οι προστάτες και μας αποκαλύπτουν ότι όσα έγιναν στην Ελλάδα, είχαν στόχο όχι τη σωτηρία της οικονομίας, αλλά τη σωτηρία των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών και των τραπεζών. Τα λέει η ίδια η Μέρκελ και ο Όλι Ρεν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ανόητα διλήμματα, όπως ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή αντιευρώπη, Ευρωπαϊκές ή αντιευρωπαϊκές δυνάμεις».

ts3

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι αν τολμήσει να ζητήσει την υπογραφή του στα μνημόνια θα πάρει την απάντηση που είχε λάβει και την προηγούμενη φορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις τελευταίες αποκαλύψεις για τις μίζες στα εξοπλιστικά αλλά και στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ζητώντας άμεσα έλεγχο σε επιφανή δάνεια όλων των τραπεζών και εξονυχιστικό έλεγχο σε δάνεια πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργούσε όπως εμείς στην αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ελέγχου η ανεργία

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Αλ. Τσίπρας

Τσίπρας: Άμεση έρευνα για δάνεια προς επιχειρηματίες, ΜΜΕ και κόμματα