ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίδειξη πυγμής από τον Αλ. Τσίπρα

Επίδειξη πυγμής από τον Αλ. Τσίπρα

Σαφές μήνυμα προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ανεχθεί άλλα «φάουλ» από βουλευτές του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να κάνει επίδειξη πυγμής στο εσωτερικό του κόμματος διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση στην Κουμουνδούρου πως το κόμμα έχει κανόνες και πρέπει να τηρούνται.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με έναν βουλευτή λιγότερο και οι ισορροπίες στην Κουμουνδούρου είναι λεπτές. Για το λόγο αυτό και ο Αλ. Τσίπρας φρόντισε να θέσει όσο είναι ακόμα νωρίς τις κόκκινες γραμμές.

Προβλέποντας εθνικές εκλογές εντός του 2014, αφού όπως είπε, ο λαός «φέτος θα έχει ξανά τις τύχες στα χέρια του για να ανατρέψει αυτό το φαύλο πολιτικό σκηνικό», ο Αλέξης Τσίπρας επέστησε από το βήμα της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματός του την προσοχή βουλευτών και στελεχών στην κοινή προσπάθειά τους.

Εκτιμώντας ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση και «γρήγορα θα βρεθούμε μπροστά σε νέα πρωτόγνωρα καθήκοντα και νέες πρωτόγνωρες απαιτήσεις», όπως είπε, επισήμανε την μεγάλη ευθύνη καθενός ξεχωριστά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η περίπτωση Τατσόπουλου θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την πρόκληση νέας εσωστρέφειας.

Τα φαινόμενα “ασυδοσίας” στην Κουμουνδούρου είναι αρκετά συχνά και δημιουργούν πρόβλημα στον Αλ. Τσίπρα την ώρα που επιχειρεί να “στρίψει” όσο το δυνατόν περισσότερο και να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας απηύθυνε αυστηρές συστάσεις σε αρκετά στελέχη που έχουν προκαλέσει τον τελευταίο καιρό με τις πράξεις τους.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε συνείδηση πόσο δύσκολη, πόσο περίπλοκη θα είναι η αποστολή μας», είπε, χαρακτηρίζοντας όλους «εθελοντές και στρατιώτες» σε αυτή την προσπάθεια και προειδοποιώντας ότι στο εξής δεν θα γίνονται αποδεκτά «φαινόμενα εκφυλιστικά, φαινόμενα απαξιωτικά της συλλογικής προσπάθειας».

Στο μεταξύ, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κορυφώσει στο εξής την αντιπολιτευτική του τακτική, αξιοποιώντας τις συνεχείς αποκαλύψεις στις υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και αυτές που αφορούν σε τράπεζες, θεωρώντας την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως «κορυφή» μόνο «του παγόβουνου».

Δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε ήδη από χθες τον έλεγχο άμεσα στα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών, ενώ στο «παιχνίδι» έβαλε και τα κόμματα και τα ΜΜΕ, ζητώντας «εξονυχιστικό έλεγχο» και στα δάνεια που έχουν οδηγηθεί προς αυτά.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τον Τατσόπουλο, ποιος;'

Συζήτηση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον κώδικα δεοντολογίας του κόμματος

Τσίπρας:Όσοι μας έριξαν στα βράχια κρύφτηκαν στα φουστάνια της τρόικας

«Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τσίπρας: Αυτή δεν είναι η δική μας Ευρώπη

Τατσόπουλος: Ανακούφιση για μένα και για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανεξαρτητοποίηση

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ για Τατσόπουλο: Δώσε και την έδρα σου και αν επιμένεις φύγε

Προς «βελούδινο» διαζύγιο Τατσόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ