ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ με Μπόμπολα και Ψυχάρη

Ανοιχτός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ με Μπόμπολα και Ψυχάρη

Ένας ακήρυχτος πόλεμος που διαρκώς φουντώνει με φόντο τις εξελίξεις γύρω από τα επισφαλή δάνεια στον τραπεζικό τομέα, ξεδιπλώνεται τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τα επιχειρηματικά συγκροτήματα των Ψυχάρη και Μπόμπολα.

Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να προβεί σε μία μετωπική σύγκρουση με τους δύο επιχειρηματίες και τα συμφέροντα που εκφράζουν μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που έχουν στην κατοχή τους.

Σήμερα από την Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε σε έντονο ύφος την άποψή του ότι μέχρι και σήμερα- εν μέσω κρίσης- δίνονται δάνεια σε πτωχευμένες επιχειρήσεις που χρωστούν δισ. ευρώ σε δάνεια προς τις τράπεζες, την ώρα που- όπως σημείωσε- η κάνουλα της δανειοδότησης έχει στερέψει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πληροφορίες λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει κι άλλο τους τόνους της επίθεσής του κατά των επιχειρηματιών που επωφελούνται ακόμα και σήμερα από συνεχείς ροές δανειοδοτήσεων ιδιωτικών τραπεζών, για την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων όμως έχουν πληρώσει ξανά και ξανά οι Έλληνες φορολογούμενοι.

bank mesa

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από κύκλους της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποστείλει την σημαία της κριτικής του προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την επί της ουσίας ότι κάνει τα «στραβά μάτια» για την άκρατη δανειοδότηση αυτών των επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση του Τ.Τ. ως την «κορυφή του παγόβουνου».

Την ίδια στιγμή κύκλοι του ΔΝΤ από την Ουάσινγκτον φέρονται να επικροτούν την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή «πρέπει να ελεγχθούν όλα τα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών, δημόσιων και ιδιωτικών».

Αυτό δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ- που το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στενούς διαύλους επικοινωνίας με την πλευρά της Αμερικής...- έναν λόγο παραπάνω να επιμείνει μέχρι τέλους, δίνοντας σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο με συγκεκριμένους μεγαλοκαναλάρχες τα χαρακτηριστικά «μετωπικής σύγκρουσης με την διαπλοκή».

Το βέβαιο σε κάθε περίπτωση είναι ότι η υπόθεση του ΤΤ είναι μόνο ένα επεισόδιο στο σήριαλ που θα δούμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας το επόμενο διάστημα, καθώς στο μάτι του κυκλώνα αναμένεται να βρεθούν και πολιτικά κόμματα που έχουν λάβει υπέρ το δέον δανειοδοτήσεις από τράπεζες, και μάλιστα με επισφαλέστατες εγγυήσεις.

Σύντομα θα σας έχουμε αναλυτικότατο ρεπορτάζ για τις εξελίξεις που «τρέχουν» και αφορούν το ΠΑΣΟΚ...

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται αποκαλύψεις για δάνεια τραπεζών από το παρελθόν!

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Αλ. Τσίπρας

Τσίπρας: Άμεση έρευνα για δάνεια προς επιχειρηματίες, ΜΜΕ και κόμματα

Τσίπρας:Όσοι μας έριξαν στα βράχια κρύφτηκαν στα φουστάνια της τρόικας