ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζει «ταχύτητες» ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δημοτικών εκλογών

Ανεβάζει «ταχύτητες» ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δημοτικών εκλογών

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει τους ρυθμούς της πολιτικής και οργανωτικής προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με στόχο να βρεθεί σε θέση πλήρους ετοιμότητας την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση ίσως τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να συζητήσει υποψηφιότητες, πολιτική, οργανωτική και προγραμματική προετοιμασία, ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (1-2 Φεβρουαρίου) να ληφθούν αποφάσεις. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές συσκέψεις και συζητήσεις σχετικά με πρόσωπα και συνεργασίες με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.

Η τάση που ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες είναι να υπάρξουν υποψηφιότητες στελεχών του κόμματος και σε μεγάλους δήμους της Αττικής και σε Περιφέρειες, καθώς ενισχύεται η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει προσωπικότητες που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για επικράτηση των συνδυασμών που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου από το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα Τσίπρα

Στο μεταξύ, ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την κλιμάκωση του ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και Ευρώπη σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με μηνύματα που δέχεται το επιτελείο του προέδρου του κόμματος. Καλά ενημερωμένες πηγές εκτιμούν ότι οι ενδείξεις αυτές θα ενισχυθούν με την πάροδο των εβδομάδων και το θέμα της υποψηφιότητας θα αναδειχθεί σε σημαντική παράμετρο των ευρωεκλογών.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε χθες στην πόλη Άμεσφορτ της Ολλανδίας σε συνάντηση αριστερών κομμάτων που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ολλανδίας . Στη συνάντηση, συμμετείχαν 13 αριστερά κόμματα από 9 χώρες-μέλη της Ε.Ε. και 3 χώρες εκτός Ε.Ε. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε κάθε χώρα και τις προτάσεις της Αριστεράς για έξοδο από την κρίση, στις θέσεις της Αριστεράς για την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε, στις επιδράσεις της κρίσης στο πολιτικό σκηνικό και τη δημοκρατία σε κάθε χώρα και στις στρατηγικές των αριστερών κομμάτων εν όψει Ευρωεκλογών.

Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για τις εμπειρίες από τη συμμετοχή της Αριστεράς στην κυβέρνηση όπου παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες από τη συμμετοχή αριστερών κομμάτων σε εθνικές κυβερνήσεις σε μια σειρά από χώρες (Κύπρος, Φινλανδία, Δανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Νήσοι Φερόε) . Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική παρουσίαση της στρατηγικής και των προγραμματικών προτεραιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Μέρκελ: Φόρεσε ζουρλομανδύα στην ΕΕ