ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κόσμος χάνεται και οι βουλευτές ασχολούνται με… ουρές σκύλων!

Ο κόσμος χάνεται και οι βουλευτές ασχολούνται με… ουρές σκύλων!

Μπορεί οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο να είναι καταιγιστικές, ωστόσο οι βουλευτές ασχολούνται με άλλα θέματα εντός του Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει το Βήμα, το κυριότερο θέμα που απασχολούσε τους γαλάζιους βουλευτές, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, είναι οι... ουρές των σκύλων και γιατί να φορολογείται η κατοχή σκύλας και ο κάτοχος σκύλου να μένει αφορολόγητος.

Ξοδεύτηκαν αρκετές ώρες συζήτησης στους διαδρόμους και στο καφενείο του Κοινοβουλίου με τους βουλευτές της ΝΔ να απαιτούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη να επιτραπεί στο νέο νομοσχέδιο η κοπή της ουράς μόνον για τέσσερις ράτσες σκύλων. Ητοι, των κυνηγετικών, Κούρτσχαρ, Βίζλα, Εαπανιέλ Μπρετόν και Ντράντχαρ. Οι βουλευτές ήταν αποφασισμένοι να το ζητήσουν από τον υπουργό και μάλιστα για να ασκήσουν πίεση έφεραν στη Βουλή και τους... κυνηγούς!

Σύντομα η συζήτηση επεκτάθηκε στα ορτύκια, στις μπεκάτσες, στα αγριογούρουνα, αλλά και στα ζαρκάδια. Ορισμένοι βουλευτές κυνηγοί έλεγαν ότι τα κυνηγούν κρυφίως αλλά τους έκοψε τη φόρα ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Ν. Παπαδόδημας, ο οποίος τους είπε κατάφατσα ότι παραβιάζουν τον νόμο, ότι είναι παράνομοι, επειδή το κυνήγι των ζαρκαδιών απαγορεύεται.

Ο κ. Παπαδόδημας όμως αμέσως «ισοφάρισε» τις εντυπώσεις όταν δήλωσε στους έκπληκτους βουλευτές της ΝΔ ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία που είχε 180.000 μέλη δεν έχει καμία σχέση με το Κόμμα Κυνηγών, που πήρε μέρος και στις εκλογές. Τους είπε ότι οι «κυνηγοί» ανήκουν σε διάφορα κόμματα και ότι ο ετήσιος τζίρος από το κυνήγι φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο.