ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Κεφαλονιά στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου - Χαν

H Κεφαλονιά στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου - Χαν

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν.

Η συζήτηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR), η οποία συνδιοργανώνεται από την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται, σήμερα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η συζήτηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια των χθεσινών ενεργειών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την παροχή αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί.