Παπαμιμίκος: Εκλογές χωρίς χρίσματα και ανακοινώσεις υποψηφίων

Παπαμιμίκος: Εκλογές χωρίς χρίσματα και ανακοινώσεις υποψηφίων

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και την πολιτική επικαιρότητα.

«Έχουμε μια άλλη φιλοσοφία. Εμείς λέμε ότι πρέπει να πάμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς χρίσματα και χωρίς ανακοινώσεις υποψηφίων», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαμιμίκος και συνέχισε:

«Πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία για να σταθεί στα πόδια του το πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό σύστημα είναι πλήρως απαξιωμένο. Ευθυνόμαστε όλοι. Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις».

«Ξεκινήσαμε μια διαδικασία για αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Τι είπαμε; Είπαμε πάμε σε ακομμάτιστα ψηφοδέλτια, δύο ψηφοδέλτια. Άλλος για δήμαρχος, άλλος για δημοτικός σύμβουλος. Αυτό δεν έγινε δεκτό. Θέλω να πιστεύω ότι μετά από πέντε χρόνια, θα είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα», σχολίασε ακόμα ο κ. Παπαμιμίκος.

«Θέλουμε ανθρώπους ικανούς, αξιόλογους και κυρίως ανθρώπους που θα έχουν αυτοδιοικητική ατζέντα».

«Αν κάποιος είναι βουλευτής και κατέβει, δεν σημαίνει ότι θα είναι και καλός δήμαρχος. Πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Έχουμε μια τεράστια πρόκληση μπροστά μας όσον αφορά τη Συνταγματική αναθεώρηση. Πρέπει να μπουν όλα αυτά στο τραπέζι και θεσμικά».