Με όνομα «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» ο τρίτος πόλος

Με όνομα «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» ο τρίτος πόλος

Την ονομασία «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» αναμένεται να φέρει το ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμενου «τρίτου πόλου».

Αυτό εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει για να εγκρίνει τον παραπάνω τίτλο και τα υπόλοιπα σημεία της συμφωνίας, ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως εξήγησε, η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο πρόκειται να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και προσωπικότητες (μεταξύ των οποίων Π. Μπεγλίτης, Γ. Τσαμουργέλης, Μαριλένα Κοππά, Γ. Σωτηρέλλης κ.ά). Το Συντονιστικό Όργανο θα έχει την ευθύνη καθόδου στις ευρωεκλογές, θα συντονίσει τις διαδικασίες συγκρότησης του ψηφοδελτίου και θα διαμορφώσει το πολιτικό πλαισίο της εκλογικής διακήρυξης.

Το σχετικό κείμενο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Το επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί επίσης  λίστα προσωπικοτήτων και επιστημόνων από όλο το κοινωνικό φάσμα το οποίο εκφράζεται θετικά και στηρίζει την προσπάθεια αυτή.

Ακόμη, εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου προγραμματίζεται ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τη δημόσια ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.