ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης:Πρέπει το αντιμνημονιακό μήνυμα να φανεί και στις 3 κάλπες!

Σκουρλέτης:Πρέπει το αντιμνημονιακό μήνυμα να φανεί και στις 3 κάλπες!

«Πρέπει το αντιμνημονιακό μήνυμα να φανεί και στις τρεις κάλπες. Οι δε δικοί μας άνθρωποι, οι οποίοι ενδεχομένως θα εκλεγούν, να συστρατευτούν σε αυτή την εθνική προσπάθεια για να απαλλαγούμε από το μνημόνιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στις εκλογές για τους ΟΤΑ και τις ευρωεκλογές.

Πρόσθεσε πάντως πως «είναι διαφορετικής πολιτικής έντασης το μήνυμα που θα υπάρξει από τις ευρωεκλογές, που από εκεί θα προκύψει το μεγάλο κύμα της ανατροπής, διαφορετικό στις περιφέρειες και διαφορετικό στους δήμους».

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πως για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και την ΕΕ «δεν είναι στις προθέσεις μας οι μονομερείς ενέργειες. Και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ποια είναι τα όπλα της χώρας μας. Και τα όπλα της χώρας μας είναι αφενός η ισότιμη συμμετοχή στη ευρωζώνη, δεν είμαστε ενοικιαστές, συνιδιοκτήτες είμαστε, σ' ένα μικρό μέρος, αλλά συνιδιοκτήτες είμαστε. Άρα, λοιπόν, δεν μπορούν να μας πετάξουν έξω και κυρίως να καταλάβουν - κι αυτό έχει μεγάλη σημασία- ότι Ευρώπη, χωρίς την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας που αποτελεί το νοτιοανατολικό άκρο της, δεν μπορεί να υπάρξει».

skourletis panos

Επέμεινε δε στη γραμμή του κόμματός του ότι «δεν κάνει καμία διαπραγμάτευση η κυβέρνηση. Η τρόικα έρχεται φέρνοντας μαζί της τις καινούργιες απαιτήσεις, σε σχέση με τις υποχρεώσεις μας τις μνημονιακές. Αφορούν την περιβόητη «μικρή ΔΕΗ», δηλαδή πώς θα την σαλαμοποιήσουν και θα εκχωρήσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα ένα μέρος της και από την άλλη τις περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές γύρω από το γάλα κλπ, τα οποία θα εξοντώσουν τελείως την μικρή παραγωγή που υπάρχει στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Υψώνει την αντιμνημονιακή «παντιέρα» ο ΣΥΡΙΖΑ