ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης:Κλείνετε το μάτι στην άκρα Δεξιά-Χ.Α.: Είστε καραγκιόζηδες

Βούτσης:Κλείνετε το μάτι στην άκρα Δεξιά-Χ.Α.: Είστε καραγκιόζηδες

Μια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση έγινε αφορμή για να ξεσπάσει ένταση στη Βουλή.

Το σκηνικό έντασης ξεκίνησε με αφορμή μία δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση πως η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που στερεί το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι πρόκειται για «μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης σήκωσε το γάντι και επιτέθηκε στην δικομματική Κυβέρνηση, λέγοντας πως συντελεί έγκλημα σε βάρος του κόμματός του. «Μολονότι πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, προστάτες, δεν θα ξεφύγουν από τα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος» πρόσθεσε. Όταν κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν, από τα έδρανα της ΧΑ κάποιος βουλευτής του κόμματος φώναξε άντε ρε καραγκιόζη απευθυνόμενος σε βουλευτές άλλων κομμάτων και για αρκετά λεπτά επικράτησε οχλαγωγία στην αίθουσα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αυτός ο βουλευτής ήταν ο κ. Αρβανίτης.

arvabnitis

«Προσβάλλετε και εμάς και εσάς. Δεν το καταλαβαίνετε ότι εκπίπτεται κι άλλο ο όποιος σεβασμός μπορεί να έχουμε σε ορισμένα πρόσωπα...» αντέδρασε η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο κ. Αρβανίτης αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε από το προεδρείο να εξαντλήσει την αυστηρότητα τον κανονισμό της Βουλής. «Δεν είμαστε παιδάκια. Να λήξει κάποια στιγμή αυτό το θέμα. Σήμερα φώναζε κάποιος περί καραγκιόζηδες, τι περιμένουμε; Κάποιος να βιαιοπραγήσει ή κρατήσει μαχαίρι;» τόνισε.

«Κύριε Ψυχάρη μεγαλώσατε σε πλούσια σπίτια» αντέδρασε ο έτερος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, και επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυριζόμενος πως ο Καραγκιόζης διακρίνεται για την πονηριά, την ευφυΐα και τη σπιρτάδα του και πως ως εκ τούτου, «μπορεί να είναι τιμητικός ο τίτλος αυτός»

tsarouxa

«Να μη μας δουλεύετε τουλάχιστον» αντέδρασε η Προεδρεύουσα Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα κόμματα. «Αναρωτιέμαι το άλλο έχουμε να ακούσουμε όταν το Καραγκιόζης έγινε έπαινος, ο ναζιστικός χαιρετισμός τιμή για την αρχαία Ελλάδα και ο Κασιδιάρης συνταγματολόγος από το βήμα της Βουλής» παρατήρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ενώ και ο Νίκος Τσούκαλης από το ΔΗΜ.ΑΡ. απηύθυνε έκκληση στο προεδρείο να προασπίσει τις θεσμικές λειτουργίες ώστε οι βουλευτές να μην βρίσκονται σε δύσκολη θέση όταν «μιλάμε αμέσως μετά τις άκρως υποκριτικές κορώνες της Χρυσής Αυγής». «Αυτή είναι η τραγωδία αυτής της αίθουσας» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δικογραφία στη Βουλή για τον Μπούκουρα της Χρυσής Αυγής