ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παφίλης:Γιατί το Δημόσιο να μην χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια;

Παφίλης:Γιατί το Δημόσιο να μην χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια;

Ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής σε σημερινή του συνέντευξη του σε ραδιοφωνικο σταθμό και στο ερώτημα για τα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στην Αττική, αφού διευκρίνισε ότι «δεν γίνεται ανάπτυξη και για τους επιχειρηματικούς ομίλους και για τον λαό», πρόσθεσε ότι την ανάπτυξη θα την κάνει το Δημόσιο στο σύνολό της.

Διερωτήθηκε, δε, «γιατί το Δημόσιο να μην χρησιμοποιήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κάνει τις επενδύσεις και γιατί θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μέχρι 65% τους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους;». «Τα όποια κονδύλια υπάρχουν από την ΕΕ να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τα δωρίζει κανείς, είναι λεφτά του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης, τα οποία τα παίρνουν και για τα οποία ισχύει η παροιμία: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» πρόσθεσε.

PAFILHS

Ερωτηθείς αν μια από τις βασικές προτεραιότητές του είναι η καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, απάντησε λέγοντας ότι «και αυτών, όπως επίσης και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια συμπληρωματικά στο να ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι παίρνουν διπλή επιδότηση, μία από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και μία από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

«Εμείς έχουμε μια συνολική διαφορετική πρόταση, αλλά έστω και σ' αυτές τις συνθήκες παλεύουμε και έχουμε καταθέσει προτάσεις και για το Ελληνικό και για αντιπλημμυρικά έργα και για αντιπυρική προστασία και για αντισεισμική θωράκιση που είναι ένα τεράστιο θέμα και η Κεφαλονιά πρέπει να χτυπήσει σαν καμπανάκι» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Παφίλης: Θέλουν να μοιράσουν την Ουκρανία στα δύο