ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σύγκρουση Βορίδη-Λαφαζάνη για το βιβλίο του Κουφοντίνα

Βουλή: Σύγκρουση Βορίδη-Λαφαζάνη για το βιβλίο του Κουφοντίνα

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του στελέχους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα από στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΒΔ Μάκης Βορίδης απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί «κυβέρνησης των ΜΑΤ» είπε «αυτό που ξέρω είναι ότι το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προλόγιση τρομοκρατών. Έχετε να δώσετε εξηγήσεις γιατί το στέλεχός σας, ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος προλογίζει βιβλίο τρομοκρατών. Τι έχει... φιλολογικές ανησυχίες; Μήπως έχει άλλες ανησυχίες;» και «ο θεσμικός σας ρόλος είναι αυτός της αξιωματικής αντιπολιτευσης...δεν σας αρέσει η αστυνομία γιατί είστε φίλοι με τους τρομοκράτες και προλογίζετε τα βιβλία τους».

voridis

Συνέχισε επικαλούμενος το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περι αφόπλισης των αστυνομικών στις πορείες σημειώνοντας: «Δηλαδη λετε ότι στην MARFIN αυτά που έγιναν ήταν για καλό πράγμα... δηλαδή έπρεπε να είχαν γαρύφαλλα».

LAFAZANIS

Απο την άλλη πλευρά ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Βορίδη ως «ακροδεξιό παραλήρημα που παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικες καταστάσεις κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για τρομοκράτες». Υποστήριξε ότι διεξάγεται ένας «χημικός πόλεμος εναντίον του λαού» και πως «τα ΜΑΤ είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της κυβερνητικής πολιτικής». Ανταπάντησε ο κ. Βορίδης λέγοντας «περίμενα να πάρετε αποστάσεις από τον κ. Γιαννόπουλο» με τον κ. Λαφαζάνη να σχολιάζει «είστε σε κατήφορο» και τον πρώτο να συνεχίζει: «Ο κατήφορος κ. Λαφαζανη είναι δικός σας. Το να παρέχετε νομιμοποίηση σε ένα καταδικασμένο τρομοκράτη είναι κατρακύλα δική σας αλλά βλέπω ότι είναι ενσυνείδητη επιλογή».

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννης: Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε