ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίο​υ

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίο​υ

Με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου μετά την απολογία του στην εφέτη ανακρίτρια Μερόπη Πουλάκη- Κυριακίδου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων που αφορά το έτος 2010, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Για άμεση συνέργεια στις πράξεις του Γιάννου Παπαντωνίου απολογήθηκε και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ

Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε μέσω της «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Μάλιστα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, είχε πει ότι ανοίχτηκε το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Για τη μη δήλωση του ίδιου ποσού στο πόθεν έσχες του 2008, ο πρώην υπουργός και η κ. Κουράκου είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος, έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα, τον περασμένο Απρίλιο.

Η υπόθεση αυτή θα δικαστεί σύντομα στο Εφετείο.

Διαβάστε επίσης:

Παπαντωνίου: «Ανακριβή και ψευδή τα δημοσιεύματα»